Isl ned 15

15 november 202208:49

Door Joep Meijsen

Selectie U20 voor WK in Litouwen bekend

De bondscoaches van de U20-mannen hebben de selectie voor het WK in Litouwen bekendgemaakt.

Oranje neemt het vanaf 11 december in Kaunas in Litouwen op tegen Groot-Brittanni√ę, Spanje, Litouwen, Roemeni√ę en Kroati√ę. Nederland speelt in de openingswedstrijd van het toernooi tegen Kroati√ę. Ron Berteling en Wil Zwarthoed zijn de bondscoaches van Oranje U20. De ploeg bereidt zich met enkele centrale trainingen voor op het WK Division IIA.

Wedstrijdschema

11 december 12.30 uur Nederland - Kroati√ę
13 december 12.30 uur Roemeni√ę - Nederland
14 december 16.00 uur Spanje - Nederland
16 december 16.00 uur Nederland - Groot-Brittanni√ę
17 december 16.00 uur Litouwen - Nederland

Vorig jaar

Het Nederlands team promoveerde tijdens het vorige WK door als tweede achter Kroati√ę te eindigen. Dit was officieel het kampioenschap van vorig jaar, maar vanwege corona-perikelen werd dit pas afgelopen september gespeeld. Nederland won op de slotdag met 4-0 van gastheer Servi√ę om de promotie veilig te stellen. Jay Huisman was met vijf goals en drie assists in vier wedstrijden toen de topscorer van Oranje. Hij werd ook gekozen tot beste speler van Nederland tijdens het WK. Wesley de Bruijn kreeg de award als beste verdediger in het toernooi. Een deel van de selectie van toen, maakt ook nu weer deel uit van het keurkorps van de bondscoaches Berteling en Zwarthoed.

De selectie

Goalies: Jowin Ansems (Tilburg), Sam Luitwieler (Helsingborgs, Zweden)

Defense: Wesley de Bruijn (Heerenveen), Matteo Castronovo (Geleen), Frits Doop (Heerenveen), Kyan Helenklaken (Jonstorps, Zweden), Mitch Jongmans (South Shore Kings, VS), Didrik Kristiansen (Storhamar, Noorwegen), Mees van Wingerden (Islanders Hockey Club, VS)

Aanvallers: Lode Arts (New Hampshire, jr Monarchs, VS), Dave van den Bos (Heerenveen), Renzo van Brink (Tilburg), Mike Collard (Heerenveen), Finn Filippini (Den Bosch), Jelle Kronenburg (Zoetermeer), Maxime Rentmeester (Northern Cyclones, VS), Timoer Roodenburg (Odense, Denemarken), Tom Speel (Heerenveen), Corné van Stuivenberg (Eindhoven), Marvin Timmer (Tilburg), Floris Vooren (Tilburg), Lennart Vosmer (Heerenveen).