Nl teamfoto dordrecht 2012

6 november 201210:08

Door Joep Meijsen

Selectie voor Boedapest bekend

De nieuwe bondscoaches hebben hun definitieve selectie voor het pre-Olympisch toernooi in Boedapest bekendgemaakt. De selectie telt alleen spelers die in de Nederlandse competitie actief zijn.

De selectie telt derhalve weinig verrassende namen. In het team ontbreken enkele Geleense spelers. Lars van Sloun, Akim Ramoul en Erik Tummers maakten allen de laatste jaren vast deel uit van de selectie. Tijdens de Amsterdam Ice Hockey Cup stapten Van Sloun en Ramoul echter op. Zij maakten ook al geen deel uit van de voorselectie die nog door Larry Suarez was vastgesteld. Van Sloun zit met tentamens, Tummers was niet beschikbaar en Ramoul niet geselecteerd. Andere opvallende afwezigen zijn Tilburg-aanvaller Peter van Biezen (blessure) en Den Haag-forward Jan-Jaap Natte (blessure).

Opvallende nieuwe of teruggekeerde spelers in de selectie zijn de Eindhovense doelman Deniz Mollen, verdedigers Max van Lieshout, Mike Overweg en Dax van de Velden en aanvaller Ritchie van Hulten. Ook neemt Raphael Joly voor het eerst deel aan offici√ęle interlands van Oranje. Nederland treft vanaf vrijdag in Boedapest Litouwen, Kroati√ę en gastland Hongarije. IJshockey.com doet verslag van het toernooi, mogelijk met live-audio van de wedstrijden van Oranje.

De selectie van Oranje is de eerste van het nieuwe bondscoachduo Chris Eimers en Barry Smith. Afgelopen maandagavond heeft de selectie een centrale training afgewerkt. In de voorbereiding wordt ook in Hongarije nog gezamenlijk getraind alvorens het toernooi vrijdagmiddag om half vier begint met de ontmoeting tussen Nederland en Kroati√ę.

De selectie:

Goal: Ian Meierdres, Martijn Oosterwijk, Deniz Mollen

Defense: Max van Lieshout, Dax van de Velden, Mike Overweg, Bjorn Willemse, Jordy van Oorschot, Joy Turpijn, Nick de Jong

Aanval: Ivy van den Heuvel, Diederick Hagemeijer, Mickey Bastings, Marco Postma, Raphael Joly, Marcel Kars, Tony Demelinne, Kevin Bruijsten, Mitch Bruijsten, Ritchie van Hulten, Ronald Wurm, Levi Houkes.