Eaters collymore stare 1112

10 juli 201308:34

Door Joep Meijsen

Shawn Collymore terug naar Eredivisie

Ex-Eaters forward Shawn Collymore keert terug in de Eredivisie. De fysiek sterke aanvaller heeft een contract ondertekend bij Friesland Flyers. Mogelijk maakt ook Bert van den Braak een rentree op het hoogste niveau in Nederland.

Collymore wordt daarmee herenigd met de coach met wie hij twee jaar geleden in Geleen landskampioen werd. Collymore tekende daarna bij in Limburg, maar koos er uiteindelijk voor om het seizoen in eigen land te spelen. Daarbij kwam hij terecht bij de Cornwall River Kings in de vechtliga LNAH. Daar had hij in 29 wedstrijden negen goals en 22 assists.

Collymore speelde een belangrijke rol in het kampioenschap van Geleen. Vooral in de play-offseries was hij van groot belang voor de ploeg van toen Chris Eimers. In de halve finale en finale kwam hij tot vijf goals en negen assists in acht wedstrijden. In het reguliere seizoen kwam hij toen ook al tot ruim een punt per wedstrijd.

De inmiddels 30-jarige Collymore brengt een enorme hoeveelheid profervaring mee naar Friesland. Zo speelde hij 179 wedstrijden in de ECHL en 32 wedstrijden in de AHL. Daarnaast was hij actief in de Noorse en Deense competities. In een expansiedraft van de LNAH werd Collymore in juni gekozen door de Braves de Valleyfield. In plaats daarvan komt de forward dus naar Heerenveen.

Flyers kondigt tevens aan dat Bert van den Braak in ieder geval aansluit bij de voorbereiding van de ploeg. De aanvaller kampte met een langdurige blessure als gevolg van een kuitbeenbreuk. Als het in de voorbereiding goed gaat, zal Van den Braak zijn rentree maken in de Eredivisie.