Kemphanen vs trappers 241014

13 december 201423:51

Door Remco

Simpele zeges voor Flyers en Trappers

Zaterdagavond was er weinig spanning in de eredivisie te bekennen. Flyers won thuis met 7-2 van Limburg Eaters en Tilburg Trappers versloeg Eindhoven met maar liefst 1-11.

Eindhoven en Tilburg traden nog steeds aan zonder de spelers van Oranje U20. Bij Trappers kreeg Deniz Mollen de start in het doel tegen zijn oude club. De 269 toeschouwers zagen al snel dat Mollen een rustige avond kreeg. Trappers was veel te sterk voor Kemphanen. Na de eerste periode leidde Tilburg met 0-2 door goals van Mickey Bastings en Diederick Hagemeijer. In de tweede periode liepen de bezoekers verder uit naar 0-5 via Loginov, Smid en Mason.

De monsterzege ontstond in het laatste bedrijf. Julian van Lijden redde de eer voor de thuisploeg maar daarna ging langzaam het licht uit bij Kemphanen. Trappers bleef uiteindelijk op 1-11 steken. Mickey Bastings scoorde nog tweemaal om zodoende zijn hattrick te voltooien.

Ook in Heerenveen was er geen twijfel over de afloop van de wedstrijd tussen Flyers en Eaters. Binnen een kwartier nam Flyers al een 3-0 voorsprong. De Friese formatie liep daarna gestaag verder uit naar 7-0, dankzij zeven verschillende doelpuntenmakers. In de derde periode werd de Limburge vechtlust nog beloond met twee doelpunten. Tom Marx en Lars van Sloun wisten een shut-out voor Sjoerd Idzenga te verpesten.

Morgen wacht Eaters een belangrijke wedstrijd in het eigen Glanerbrook. Dan speelt de ploeg van Wil Zwarthoed tegen Eindhoven Kemphanen en kunnen ze revanche nemen voor de ruime nederlaag van vorige week. De wedstrijd staat ook in het teken van de jaarlijkse Teddy Bear Toss. Het ijs in Geleen zal dus weer bezaaid liggen met duizenden knuffelberen. De opbrengst van de Teddy Bear Toss gaat naar stichting KiKa.