21 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Simpson zoekt nieuwe club

De jarenlang in Nederland actieve Sean Simpson gaat op zoek naar een nieuwe club. De 47-jarige oud-speler van Tilburg Trappers en Rotterdam heeft zijn huidige werkgever EV Zug in Zwitserland laten weten een nieuwe uitdaging te zoeken.

Hij werkt sinds de zomer van 2003 weer bij Zug, nadat hij enkele jaren in de DEL bij M√ľnchen Barons en Hamburg Freezers actief was geweest. Met Zug bereikte hij sinds zijn terugkomst zonder uitzondering de play-offs en twee keer de halve finale. Jaren eerder bezorgde hij Zug tijdens een eerder dienstverband als hoofdcoach de enige landstitel in het bestaan van de club.

Simpson werd ooit als junior gedraft door de Chicago Blackhawks, maar haalde nooit de NHL. In plaats daarvan maakte hij de overstap naar Nederland, waar hij successen vierde Tilburg. Na zijn loopbaan schakelde hij over op coaching, waarmee hij een zeer succesvolle loopbaan opbouwde. Komende december krijgt hij de eer de coaching op zich te nemen van Team Canada tijdens de Spengler Cup in Zwitserland.