25 september 201414:45

Door Joep Meijsen

Speelschema Ere- en Eerste Divisie

De Nederlandse IJshockeybond heeft de speelschema's voor de Eredivisie en de Eerste Divisie gepubliceerd. Op het hoogste niveau begint het seizoen op vrijdag 10 oktober en eindigt het reguliere seizoen op zondag 15 februari.

De eerste wedstrijd van het seizoen wordt vrijdagavond 10 oktober om 20.30 uur gespeeld in Stappegoor. Regerend bekerwinnaar Tilburg Trappers neemt het op tegen Eindhoven Kemphanen. Drie kwartier later begint de ontmoeting tussen Herentals en Heerenveen. Op zondag 15 februari om 19.00 uur wordt het seizoen afgesloten met Eindhoven tegen Heerenveen.

Het reguliere seizoen is in drie periode ingedeeld. De eerste loopt van 14 november tot en met 7 december, de tweede van 12 december tot en met 18 januari en de derde van 23 januari tot en met 15 februari. Opvallend is dat ervooralsnog amper midweekse wedstrijden in het schema zitten. De veelbesproken cup met drie Duitse teams maakt nog geen onderdeel uit van het gepresenteerde speelschema, mogelijk wordt deze op doordeweekse dagen gespeeld.

Klik hier voor de hele bekercompetitie >>

Klik hier voor de hele reguliere competitie >>

De reguliere competitie in de Eerste Divisie begint ook op vrijdag 10 oktober als het tweede team van Eindhoven op bezoek komt bij Nijmegen. Amsterdam maakt zijn rentree in de Eerste Divisie op zondag 12 oktober. Om 20.00 uur komt Den Haag op bezoek bij het nieuw geformeerde team. Dordrecht begint zijn doorstart op het tweede niveau enkele uren eerder. Om 17.30 uur staat de wedstrijd in Thialf tegen het tweede team van Heerenveen op het programma.

Op zondag 22 februari wordt het reguliere seizoen in de Eerste Divisie afgesloten met een wedstrijd tussen het tweede team van Tilburg en Amsterdam in Stappegoor.

Klik hier voor het volledige programma Eerste Divisie >>