Oefenwedstrijd tussen Amsterdam en Den Haag
Oefenwedstrijd tussen Amsterdam en Den Haag — © Robert Bos (Flickr)

14 september 202019:41

Door Joep Meijsen

Speelschema Eerste Divisie online

De Eredivisie/Eerste Divisie begint het seizoen op 3 oktober met vier wedstrijden. Het eerste deel van het speelschema is vandaag gepubliceerd.

De oude Eerste Divisie kent dit jaar een nieuwe structuur. De veertien deelnemers zijn opgedeeld in twee regionale divisies die een halve competitie tegen elkaar spelen. Vervolgens gaan de top 4 teams per divisie door naar de nieuwe Eredivisie, waar ze een volledige competitie spelen. Vervolgens plaatst de top vier zich voor play-offs die in best-of-three worden gespeeld.

Ook in de vernieuwde Eerste Divisie volgt een volledige competitie, waarna de vier bovenste teams van de ranglijst zich plaatsen voor de play-offs om het kampioenschap in de Eerste Divisie. De regio's zijn noord en zuid.

Op 3 oktober begint de competitie met vier wedstrijden. Zo speelt Heerenveen zaterdagmiddag om 16.30 uur thuis tegen Leeuwarden. In de avond zijn er ontmoetingen tussen Eindhoven en Geleen (20.00 uur), Den Bosch en Tilburg (20.15 uur) en Utrecht tegen Groningen (20.30 uur). Voor zondag staan dan nog wedstrijden tussen Den Haag en Zoetermeer alsmede Nijmegen tegen Dordrecht op het schema. Amsterdam en Breda komen een week later voor het eerst in actie.

Bekijk hier het hele speelschema van de Eerste Divisie >>>