Archieffoto Daniel Sprong met Max Hermens tijdens de voorbereiding op het seizoen in 2018
Archieffoto Daniel Sprong met Max Hermens tijdens de voorbereiding op het seizoen in 2018

27 juli 202007:17

Door Joep Meijsen

Sprong met Capitals naar Toronto

Daniel Sprong heeft de selectie van de Washington Capitals gehaald voor de herstart van het seizoen. De in Amsterdam geboren forward is met de Capitals afgereisd naar de zogenoemde bubble in Toronto.

Dat heeft Washington zondagavond officieel bekendgemaakt. Sprong verdiende zijn selectie met een sterk trainingskamp en is een van de achttien forwards in het team van de Capitals. Sprong was als een zogenoemde black ace toegevoegd aan de selectie van de Capitals.

Mocht Sprong in actie komen tijdens de zogenoemde qualifyers of de play-offs dan worden het zijn eerste wedstrijden voor de Capitals in de NHL. De 23-jarige aanvaller werd eerder dit seizoen door Washington aangetrokken vanuit Anaheim. Voor die club kwam Sprong op 17 januari voor het laatst uit in de NHL. Sprong speelde het grootste deel van het seizoen in de American Hockey League. In 97 NHL-wedstrijdne kwam hij tot nu toe tot 19 goals en 11 assists.

Washington hervat het seizoen komende woensdag met een oefenwedstrijd tegen de Carolina Hurricanes. Op maandag 3 augustus gaat dan de competitie weer van start met kwalificatiewedstrijden voor de play-offs. Washington is al zeker van een plek bij de laatste zestien, maar speelt nog wedstrijden tegen Tampa Bay, Philadelphia en Boston voor de exacte plek in het plaatsingsschema van de eerste ronde van de play-offs.

Tampa Bay is de eerste tegenstander voor Washington. De club rondde afgelopen weekeinde de voorbereiding op eigen terrein af en is inmiddels in Toronto aangekomen. Daar zullen de spelers, afgesloten van de buitenwereld om de kans op besmetting met covid-19 te vermijden, de komende weken verblijven. De laatste fase van het seizoen wordt exclusief in Edmonton gespeeld.