Daniel Sprong viert zijn tweede doelpunt van het seizoen
Daniel Sprong viert zijn tweede doelpunt van het seizoen — © Screenshot

2 februari 202107:11

Sprong scoort in nederlaag voor Capitals

Daniel Sprong scoorde vannacht zijn tweede doelpunt voor de Washington Capitals, maar kon niet verhinderen dat zijn ploeg voor het eerst in reguliere speeltijd verloor dit seizoen.

Sprong scoorde in de openingsperiode de tweede van de Washington Capitals tegen de Boston Bruins. Het doelpunt viel 11 seconden na de openingstreffer van Zdeno Chara tegen zijn vroegere club. Jakub Vrana en Nick Jensen hadden de assists op de goal van Sprong, die met een snel polsschot de doelman van Boston wist te kloppen.

De Capitals liepen zelfs nog uit naar een 3-0 voorsprong, maar verloren het duel uiteindelijk met 3-5, onder meer dankzij de eerste twee doelpunten van het seizoen van David Pastrnak.

Sprong had 5,14 minuten aan ijstijd, waarvan iets meer dan een halve minuut op de powerplay. Daarmee was het zijn wedstrijd met de minste speelminuten in het seizoen tot nu toe voor de in Amsterdam geboren aanvaller, die acht shifts op het ijs stond en het duel afsloot met een positieve plus/minus.

De volgende wedstrijd voor de Washington Capitals is op donderdag 4 februari uit bij de New York Rangers.