Hijs Beneliga Stace van Bentem 02 2017
— © Marco Spelten

7 mei 202120:15

Door Joep Meijsen

Stace van Bentem verlengt bij Den Haag

Stace van Bentem heeft zijn overeenkomst met Cairox Hijs Hokij Den Haag verlengd. De 29-jarige aanvaller speelt ook komend seizoen in De Uithof.

Van Bentem was tijdens het laatste seizoen waarin de Beneliga werd gespeeld goed voor 7 goals en 3 assists in 18 wedstrijden. In twee play-offwedstrijden voordat het seizoen voortijdig werd afgebroken had de aanvaller uit de eigen Haagse jeugdopleiding nog een assist. In overige wedstrijden, waaronder de beker, scoorde hij nog vijf keer en leverde nog twee assists af.

Als alles goed gaat, bereikt Van Bentem vroeg in het komende seizoen een mijlpaal, volgens Den Haag heeft de forward sinds zijn debuut in 2009 293 wedstrijden gespeeld voor de club. 'Ik voel me hier heel erg vertrouwd en gewaardeerd, dat is belangrijk voor mij. Dat heb je als ijshockeyer ook nodig. Met heel veel plezier en vertrouwen blijf ik nog minimaal één jaar bij deze mooie club spelen', zo wordt Van Bentem geciteerd op de website van Den Haag.

Van Bentem won in zijn jaren in het eerste team van Den Haag drie kampioenschappen, twee nationale bekers en één Beneliga-kampioenschap.