Steven Stamkos viert zijn doelpunt
Steven Stamkos viert zijn doelpunt — © Instagram/Tampa Bay Lightning

24 september 202007:20

Stamkos geeft Lightning voordeel bij korte comeback

Steven Stamkos keerde vannacht na zeven maanden blessureleed terug in de opstelling van Tampa Bay Lightning en scoorde met zijn eerste schot op doel in de uiteindelijk met 5-2 door Tampa gewonnen wedstrijd. De Lightning staat nu 2-1 voor in de serie tegen Dallas Stars.

Daarmee was de avond ook grotendeels voorbij voor de aanvoerder van de Bolts. Hij kreeg in de openingsperiode 2,47 minuten ijstijd en keerde na de eerste pauze pas laat terug uit de kleedkamer. De rest van de wedstrijd bekeek hij vanuit de bank zonder nog op het ijs te komen. Of dat komt door hernieuwd blessureleed is niet bekendgemaakt.

Zijn treffer was de tweede voor Tampa Bay in de openingsfase van het duel. Nikita Kucherov had zijn ploeg met zijn zevende treffer van de play-offs in de zesde minuut al op voorsprong gezet en Stamkos sloeg anderhalve minuut later toe. Jason Dickinson deed nog voor de eerste pauze iets terug.

De tweede periode was daarna helemaal voor Tampa dat via Victor Hedman, Brayden Point en Ondrej Palat uitliep naar een 5-1 voorsprong. De treffer van Miro Heiskanen na zeven minuten spelen in de derde periode kon Dallas Stars daarna niet inspireren tot een comeback.

De teams staan vrijdag en zaterdag weer tegenover elkaar in een back-to-back.