Tilburg Trappers op bezoek in DEggendorf
Tilburg Trappers op bezoek in DEggendorf — © Arie Leeuwesteijn

19 augustus 202006:50

Door Joep Meijsen

Startdatum Oberliga blijft vooralsnog 16 oktober

De Duitse ijshockeybond houdt vooralsnog vast aan de startdatum van 16 oktober voor de Oberliga.

Dat meldt de sportwebsite Heimatsport.de. Afgelopen maandag vond er een videoconferentie plaats tussen de bond en de clubs. Daarin werden echter veel volgens de website veel vragen niet beantwoord, waardoor het voor de clubs lastig blijft een oefenprogramma in elkaar te zetten. De Duitse ijshockeybond heeft nog geen offici√ęle verklaring uitgegeven.

Vooral het toelaten van voldoende toeschouwers blijft volgens de website een punt van zorg. De regels in Duitsland worden per deelstaat vastgesteld en de Duitse ijshockeybond wacht op antwoorden van de verschillende verantwoordelijke instanties. Veel clubs zouden echter op basis van de regels zoals ze nu gelden niet voldoende publiek mogen toelaten. Heimatsport meldt dat de tijd begint te dringen, omdat contracten bij de meeste clubs op 1 september ingaan.

Eerder deze week besloot de DEL2 om de start van het seizoen te verschuiven van 2 oktober naar onder voorbehoud 6 november. Ook hier speelden zorgen over regionale verschillen in regelgeving en de financi√ęle noodzaak om voldoende publiek toe te mogen laten een belangrijke rol. De DEL heeft de startdatum eerder al verschoven naar 13 november.