Bohuslav Subr 2017 wijzend

26 mei 201807:42

Door Joep Meijsen

Subr en Mizerek verlengen bij Trappers

Bohuslav Subr blijft de technische baas bij de regerende kampioen in de Oberliga. Subr en zijn assistent Josh Mizerek tekenden een overeenkomst voor het nieuwe jaar met een optie voor nog een jaar.

Subr geldt als de architect van het succes van Tilburg sinds de overstap naar de Oberliga. De geboren Tsjech verloor als coach van Trappers nog nooit een play-off-serie en werd drie keer op rij kampioen. Voor zijn komst naar Tilburg was hij de hoofdcoach van de NIJA, het opleidingsinstituut dat in Eindhoven gevestigd was en was Subr actief als bondscoach bij de junioren.

' Het was onze bedoeling de tandem Bo (Subr) en Josh (Mizerek) intact te houden want dat bevalt ons heel goed. Daarnaast zijn we op zoek naar goede jeugdtrainers die we gaan koppelen aan beiden zodat we door heel de vereniging heen min of meer hetzelfde spelsysteem hanteren en we meer synergie tussen jeugd en top cre√ęren. Afgelopen jaar hebben we met Wouter Sars, Floris van Elten en Tijn Jacobs al een eerste stap hierin gezet', zo wordt voorzitter Ron van Gestel van Trappers op de eigen webpagina van Trappers geciteerd over de contractverlengingen.

Subr werd afgelopen jaar uitgeroepen tot coach van het jaar in de Oberliga. Eerder werd hij in verband gebracht met clubs in de DEL 2 of zelfs in de rol van assistent in de DEL. Mizerek was vorig jaar voor het eerst actief bij Trappers na een periode als hoofdcoach in Nijmegen. Beide mannen speelden tien jaar geleden een jaar samen in Den Haag en maakten deel uit van de technische staf van Doug Mason tijdens het afgelopen wereldkampioenschap in Tilburg.