Cto vincent subr coach 1112

15 juli 201211:10

Door [email protected]

Subr en Vincent coachen CTO

Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Eindhoven wordt komend jaar gecoacht door het duo Bo Subr en Paul Vincent. Daarmee komt een einde aan de samenwerking van de Eindhovense organisatie met coach Robb Serviss.

Dat meldt de Nederlandse IJshockey Bond in een persbericht. Subr verving afgelopen seizoen Tommie Hartogs als coach, maar was daarvoor al als vrijwilliger betrokken bij het CTO. De 32-jarige Tsjech verzorgde afgelopen seizoen ook de coaching bij de U18 en U20-selecties.

De NIJB besloot het contract van Robb Serviss, die vanaf het begin bij het CTO betrokken was, niet te verlengen. In zijn plaats is Paul Vincent aangetrokken. De Amerikaan heeft een scheepslading internationale ervaring, is een voormalig draftpick van de Toronto Maple Leafs en speelde inmiddels al zeven seizoenen in de Nederlandse competitie. Deze zomer begon hij ook een eigen ijshockeykamp.

Het CTO in Eindhoven bestaat al sinds 2009. Verschillende sportbonden, waaronder de NIJB, werken hier in samen om jonge talenten uit het hele land de mogelijkheid te geven onderwijs en topsport met elkaar te combineren. Sinds 2010-2011 speelt het CTO ook in de eerste divisie, onder de naam Eindhoven High Techs. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg als eerste in Divisie 1A. In de finalereeks was Hys Hokij Den Haag met 2-1 te sterk voor het talententeam.