Connor Mc David orgel Summer Skate

30 juli 201908:08

Door Joep Meijsen

Summer Skate: Diordy Vols terug bij Den Haag

In de Summer Skate op deze zonnige dinsdagmorgen aandacht voor de terugkeer van Diordy Vols naar Den Haag, een goalie-duo voor Herentals, een Amerikaans avontuur voor een Tilburgse doelman, een vertrek en een verlenging bij Hamburg Crocodiles, de versterkingen voor de New Jersey Devils en de acteerkwaliteiten van Connor McDavid.

Den Haag haalt aanvaller..

Diordy Vols terug uit Zoetermeer. De 21-jarige forward was vorig jaar zowel voor Den Haag als Zoetermeer actief. Tijdens het seizoen kwam hij voor deze clubs in 22 wedstrijden tot drie goals en acht assists. De aanvaller, die al in 2014 bij de selectie van Den Haag kwam, hoopt erop een vaste waarde te kunnen worden in het team van Den Haag. Vols speelde WK's voor zowel de nationale ploeg U18 als het nationale team U20.

Herentals heeft zijn...

goalie-duo van vorig jaar behouden. Het tweetal Kevin van Looveren en Arne Waumans komt ook komend jaar uit voor de regerende kampioen in de Beneliga. De 33-jarige Van Looveren speelt met uitzondering van twee seizoenen in Heist op den Berg al zijn hele leven voor Herentals. De doelman speelde in het verleden ook voor de Belgische nationale ploeg, maar zijn laatste WK stamt alweer van 2012. De 19-jarige Arne Waumans is een Belgische jeugdinternational.

Doelman Johan Beekes..

van Tilburg Trappers vertrekt naar Noord-Amerika. Daar gaat de 18-jarige goalie spelen voor de Butte Cobras in een lagere jeugdliga NA3HL. Beekes speelde zowel in de jeugd van Tilburg als voor het Beneliga-team en zamelde onder meer geld in voor zijn Amerikaanse avontuur via de website Doneeractie.nl. Butte ligt in de Amerikaanse staat Montana. Vorig jaar haalde Butte Cobras de play-offs niet.

Sterspeler Josh Mitchell...

van Hamburg Crocodiles maakt de overstap naar de Oberliga S√ľd. Hij bezet de tweede buitenlanderpositie bij Starbulls Rosenheim. Mitchell vormde samen met Brad McGowan enkele jaren lang een van de top aanvalslijnen in de Oberliga Nord, waarbij hij ook regelmatig succesvol was tegen Tilburg Trappers. In totaal speelde hij 135 wedstrijden voor Crocodiles, waarin hij 255 punten op zijn naam bracht, met 54 doelpunten.

Crocodiles wist wel...

de Italiaans-Duitse allrounder Fabian Calovi te behouden. De uit Bolzano in Zuid-Tirol afkomstige 28-jarige ijshockeyer speelt op een Duitse licentie. Wel deed hij internationaal ervaring om met Italiaanse vertegenwoordigende teams. Hij gaat beginnen aan zijn vijfde seizoen in het shirt van Hamburg, waar hij vorig jaar in 47 wedstrijden tot 7 punten kwam. Calovi wordt komend jaar als verdediger ingezet bij Hamburg, dat vorig jaar tenauwernood een faillissement kon voorkomen.

In een NHL-trade..

hebben de Vegas Golden Knights aanvaller Nikita Gusev overgedaan aan de New Jersey Devils in ruil voor een pick in de tweede ronde van de NHL-draft van 2021 en een in de derde ronde in 2020. De NHL-rechten van Gusev lagen bij de Golden Knights, maar de Russische aanvaller speelde nog nooit in de NHL. De 27-jarige forward was vorig jaar wel de topscorer in de KHL als speler van de SKA St. Petersburg. Ook is hij al jaren een vaste waarde in de nationale ploeg van Rusland. Daarmee zetten de Devils uit New Jersey een drukke off-season voort. De ploeg koos supertalent Jack Hughes in de draft, trokken sterverdediger PK Subban aan uit Nashville en contracteerden powerforward Wayne Simmonds.

De Tampa Bay Lightning...

hebben doelman Andrei Vasilevskiy voor de komende acht jaar vastgelegd. De Rus gaat gemiddeld 9,5 miljoen dollar per jaar verdienen bij de Bolts, waarmee hij na Carey Price (10,5 miljoen) en Sergei Bobrovsky (10 miljoen) de derde bestverdienende goalie in de NHL wordt. Het contract gaat na dit seizoen in.

Connor McDavid van...

de Edmonton Oilers speelt tenslotte de hoofdrol in een drietal grappige nieuwe commercials van ijshockeymerk CCM.

https://twitter.com/CCMHockey/...

https://twitter.com/CCMHockey/...

https://twitter.com/CCMHockey/...