Summer Skate Ivan Hlinka cup

12 augustus 201908:02

Door Joep Meijsen

Summer Skate: Eerste prijs voor Rusland

In deze Summer Skate aandacht voor het overlijden van Wim Beckers, de voorbereiding van Tilburg Trappers op het nieuwe Oberliga-seizoen en teamnieuws uit Rostock, Duisburg en Leipzig. De eerste belangrijke ijshockeyprijs van het nieuwe seizoen gaat naar de U18 van Rusland. En dat was lang geleden.

Red Eagles Den Bosch..

meldt het overlijden van oud-bestuurslid Wim Beckers (56). Hij overleed afgelpen donderdag plots aan een hartstilstand. Hij combineerde zijn inzet voor het ijshockey met wielrennen. Hij was behalve bestuurslid ook scheidsrechter, speler en coach tijdens zijn vele jaren bij de Bossche ijshockeyclub. 'Op zijn zestiende stelden zijn ouders hem voor de keuze: ijshockey of wielrennen. Wim koos voor fietsen', zo wordt zijn echtgenote Marleen geciteerd in Brabants Dagblad. Hij reed een jaar als prof en was ook actief als assistent-ploegleider.

De uitvaart van Wim Beckers...

vindt op vrijdag 16 augustus om 11.00 uur in de parochiekerk in Kerkdriel plaats, gevolgd door de afscheidsdienst in de aula van het crematorium Maaslanden in Vlijmen-Nieuwkuijk plaats. IJshockeynederland.nl wenst de familie, vrienden en bekenden van Wim Beckers veel sterkte tijdens deze moeilijke periode.

Tilburg Trappers...

begint deze week met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Komende donderdag om 19.30 uur wordt de eerste training van de selectie gehouden op het IJssportcentrum Stappegoor. Trappers bereidt zich daarbij onder meer voor op de Thialf Ice Hockey Cup waarvan eind deze maand de tweede editie wordt gehouden.

Lees meer op de site van Tilburg Trappers >>>

De club zou het liefst..

nog één aanvaller met een Nederlands paspoort toevoegen aan de selectie, vertelt Technisch Directeur René de Hondt in Brabants Dagblad. Hij benaderde deze zomer liefst 160 spelers met een Nederlandse naam uit vooral Noord-Amerikaanse competities. 'Er reageerden er ongeveer veertig en twee bleken een goed paspoort te hebben.' Tilburg Trappers speelt dit seizoen in de Oberliga zonder imports, maar de regels voor dubbele paspoorthouders zijn in Duitsland soepeler dan in de Nederlands-Belgische competitie.

De vooralsnog laatste aanwinst..

voor Tilburg is aanvaller Bartek Bison, die oorspronkelijk dit jaar in Polen zou gaan spelen. De in Amsterdam geboren Nederlandse international beschikt ook over een Pools paspoort. Het beviel hem daar echter dusdanig slecht dat hij terugkeerde naar Nederland en mee ging doen aan zomertrainingen in Dordrecht, waarna Tilburg zijn slag sloeg en hem contracteerde.

Rostock Piranhas..

heeft de selectie uitgebreid. Met de 33-jarige Slowaak Roman Tomanek komt een tweevoudig topscorer van de Slowaakse competitie naar de stad in het oosten van Duitsland. Afgelopen jaar speelde hij kortstondig op het tweede niveau in eigen land en daarna in Roemeni√ę. Daarvoor speelde hij onder meer in de DEL2, Frankrijk en Kazachstan. Daarnaast stapt de 23-jarige Jannik Weist over van Hannover Scorpions. Hij verwacht in Rostock meer ijstijd te krijgen voor zijn verdere ontwikkeling.

Rostock neemt ook Marvin Kr√ľger over...

van Preussen Berlin, dat dit jaar niet uitkomt in de Oberliga. De 29-jarige brengt ruim 200 wedstrijden aan ervaring op het hoogste niveau in Duitsland mee en was vorig jaar goed voor 28 punten in 23 wedstrijden voor Preussen. De club versterkte bovendien de selectie met doelman Philipp Schneider, die overkomt van Saale Bulls Halle. De club verlengde tevens de contracten van Jakub Urbisch en Chris Apel, waardoor de club weer drie goalies onder contract heeft. Jan Dalgic heeft de club verlaten.

Icefighters Leipzig...

heeft de overeenkomst met allrounder Patrick Fischer verlengd. De aanvaller die ook regelmatig als verdediger speelt is 25 jaar oud en speelt al sinds 2014 in Leipzig. Vorig jaar had hij in 48 wedstrijden zeven goals en vijf assists. De Duitse-Canadees Steven Deeg heeft verlengd bij Duisburg. Vorig jaar was hij bezig aan een sterk seizoen toen een hersenschudding hem parten ging spelen. In 44 wedstrijden had hij 16 goals en 24 assists voor Duisburg.

Rusland heeft...

het eerste belangrijke jeugdtoernooi van het nieuwe jaar gewonnen. In de finale van de Hlinka Gretzky Cup voor U18-spelers versloeg Rusland Canada in de finale met 3-2. De wedstrijd werd gespeeld in Breclav, in Tsjechi√ę. Het is de eerste keer dat Rusland het toernooi heeft gewonnen sinds 1995, zeven jaar voordat de oudste spelers in de huidige Russische ploeg werd gewonnen. Canada won 22 van de 28 titels, waaronder de laatste twee.