Beneliga logo 2015

18 juli 201908:03

Door Joep Meijsen

Summer Skate: Toch een beker met Duitsland?

In de Summer Skate vanmorgen aandacht voor een initiatief om toch tot een beker te komen met teams uit de Regionalliga West en de Beneliga. Verder contractverlengingen in Zoetermeer, een import voor Herentals, teamnieuws uit de Oberliga Nord en een mogelijke general manager voor Seattle.

Het idee voor een cup...

met teams uit de Regionalliga West en clubs uit de Beneliga ligt mogelijk toch nog op tafel. De Neuwied B√§ren melden op hun website dat de regionale ijshockeybond hierover weer gesprekken aan het voeren is. Door het terugtrekken van EC Lauterbach en Soester EG maken nog maar zeven teams deel uit van de Regionalliga West. Clubs uit de competitie zouden tot 22 juli de tijd hebben om aan te geven of ze aan zo'n bekercompetitie met teams uit Nederland en Belgi√ę deel willen nemen. In Nederland toonden eerder niet alle clubs zich enthousiast over een eerder plan voor nauwere banden met clubs van vlak over de grens.

Zoetermeer Panters heeft...

het contract met verdediger Michael van Rijswijk verlengd. De 27-jarige in Zoetermeer geboren ijshockeyer begint aan zijn zevende seizoen op rij in de selectie van Panters. Vorig jaar miste hij een deel van het seizoen met een blessure. In Beneliga en play-offs kwam hij tot twee goals en vier assists in twaalf wedstrijden. Hij liep daarnaast tegen tien strafminuten op.

Ook Marko van Leeuwen...

speelt komend seizoen in het shirt van Zoetermeer Panters in de Beneliga. Van Leeuwen moest een deel van het seizoen aan zich voorbij laten gaan vorig jaar vanwege een knieblessure, maar kwam in het tweede deel van het jaar terug. De 30-jarige aanvaller speelde vijftien wedstrijden met vier goals als resultaat.

Herentals heeft..

de naam van zijn eerste import bekendgemaakt. Het gaat om de 25-jarige Canadees Nathan Pancel, die 258 wedstrijden op het hoogste jeugdniveau in Canada met 113 goals en 104 assists op zijn naam. Hij kwam vooral uit voor Sudbury Wolves in de OHL. Daarna was hij vier jaar lang actief voor St. Francis Xavier University in Canada. Herentals wordt zijn eerste club als prof.

Het is nog altijd mogelijk...

om Kevin Riedijk te ondersteunen bij zijn zwemtocht van 2,5 kilometer door de binnenstad van Dordrecht. Riedijk zamelt geld in voor de strijd tegen kanker.Klik hier voor meer informatie >>>

De Canadees...

Nick Buonassisi is de tweede import voor Hannover Indians. De 27-jarige aanvaller komt over vanuit Itali√ę, waar hij in de tweede liga speelde. Buonassisi was eerder zes seizoenen actief in de Western Hockey League, voor onder meer Brandon Wheat Kings en ging daarna studeren en ijshockeyen aan de University of British Columbia. Stadsgenoot Hannover Scorpions heeft de 20-jarige verdediger Nico Schnell vastgelegd, terwijl de 19-jarige verdediger Paul Schuster komend jaar in het Oberliga-team van Krefeld gaat spelen. Schuster komt uit Neurenberg.

Het nieuwe NHL-team...

in Seattle, dat in 2021-22 voor het eerst gaat meedoen, zou dichtbij een contract met Ron Francis zijn als general manager. De voormalige Stanley Cup-winnende aanvaller fungeerde vier jaar in dezelfde functie voor de Carolina Hurricanes. De 56-jarige Francis is opgenomen in de Hall of Fame en verzamelde in zijn loopbaan 1798 punten in de NHL.