71952063 10219928233660201 4673748858495303680 o

13 oktober 201921:54

Sunday Round-up: Geleen vloert Nijmegen, monsterzege voor Flyers

Op zondag waren er twee wedstrijden in de strijd om de Beker van Nederland. Eaters won knap met 4-3 van Nijmegen terwijl Heerenveen geen enkele moeite had met Tilburg Trappers Toekomstteam.

Microz Eaters Limburg - Select 4-U Devils Nijmegen

Geleen en Nijmegen hadden op vrijdagavond een heel ander gevoel overgehouden aan hun wedstrijden. Nijmegen walste over Tilburg heen terwijl Geleen met 4-1 verloor in Den Haag. De bezoekers uit Nijmegen begonnen ook goed in Glanerbrook. Na vier minuten opende Ritchie van Hulten de score voor Devils. Eaters kwam echter al rap langzij tijdens de eerste powerplay voor de Limburgers. Vadim Gyesbreghs schoot de puck achter Deniz Mollen.

Na vijf minuten in de tweede periode kwam Geleen voor het eerst op voorsprong. Wederom sloeg Eaters toe met een man meer op het ijs en ditmaal tekende Nick Verschuren voor het doelpunt. Halverwege de periode viel tijdens een nieuwe Geleense powerplay de volgende goal. Ditmaal was het Nijmegen dat scoorde. De shorthanded 2-2 kwam op naam van Raymond van der Schuit.

In de tweede minuut van de derde periode kwam Nijmegen opnieuw op voorsprong via Oliver Pataky. In de 50e minuut ging het toch mis voor de gasten. Eerst scoorde Nick Verschuren met de derde Limburgse powerplaygoal de gelijkmaker. Zestien seconden later schoot Akim Ramoul de winnende goal achter Mollen. Met de 4-3 overwinning neemt Geleen revanche voor de eerdere 6-2 nederlaag in het Nijmeegse Triavium.

Archieffoto Jan Hofstede

Tilburg Trappers Toekomstteam - UNIS Flyers Heerenveen

Voor de jonge Tilburgers was het een zwaar weekend. Na de grote nederlaag in Nijmegen, verloor Tilburg op zondag in eigen huis met 1-10 van Flyers. De Friezen hadden na twintig minuten ijshockey al zesmaal gescoord. Voor de pas 17-jarige Pim van der Meulen was het een dag om niet te vergeten. Hij scoorde de vierde goal en daarmee zijn eerste op het hoogste niveau in Nederland. Van der Meulen speelde vorig jaar een seizoen bij Leeuwarden in de Eerste Divisie en kende daar een uitstekende periode. Dit jaar is hij terug op het oude nest in Heerenveen. Ook Aldo van Aalderen kon content zijn, de aanvaller scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Trevor Petersen werkte ook aan zijn statistieken, de aanvaller scoorde maar liefst viermaal. De teller bleef na 60 minuten ijshockey steken op 1-10. Heerenveen is dankzij deze overwinning nu alleen koploper met 14 punten uit 5 wedstrijden. Tilburg moet nog blijven wachten op het eerste punt.