Stock Hockey puck 608582 1920

2 maart 202007:37

Door Joep Meijsen

Sunday round-up: Herentals grijpt naast tweede plek

Mechelen Golden Sharks zorgde voor een tweede verrassing in enkele dagen tijd door de uitwedstrijd in Herentals met 2-3 te winnen. Hyc achterhaalt daardoor Den Haag niet in de strijd om de tweede plaats. In de enige andere wedstrijd was Luik in eigen huis Antwerpen met 9-4 de baas.

Herentals had het veroveren van de tweede plaats in eigen handen. De ploeg moest in de slotwedstrijd van de Beneliga-campagne alleen in reguliere speeltijd winnen van Mechelen. De ploeg trad echter sterk verzwakt aan. Zo ontbraken de imports Robert Lepine, Preston Shupe en Nathan Pancell, evenals ervaren krachten als Mitch Morgan en Nils Vroemans. Wel keerde Vincent Morgan terug in de opstelling. Maar dat was uiteindelijk niet voldoende. Kim Mettinen scoorde twee keer en had een assist op de goal van Kevin de Winter voor Mechelen, dat eerder in de week al van Heerenveen had gewonnen.

De regerende Beneliga-kampioen zette daar alleen treffers van Vincent Morgan en Brent Bogaerts tegenover. Hyc knokte in de laatste tien minuten nog terug van een 0-2 achterstand om de stand gelijk te trekken, maar zag de winnende goal met nog iets meer dan een minuut te spelen vallen tijdens een powerplay tegen. Door het verlies ontloopt Herentals Geleen als tegenstander in de kwartfinales van de play-offs. Afhankelijk van de uitslag tussen Tilburg en Nijmegen komende dinsdag is Devils of Leuven Chiefs de tegenstander van Herentals.

Voor Luik en Antwerpen stond er zondag niets meer op het spel. Bulldogs won het duel uiteindelijk met 9-4, onder meer dankzij drie goals van Bryan Kolodziejczyk en twee goals van Bryan Henry. Ook Luik moet nu wachten op het duel van dinsdagavond om te weten wie de tegenstander wordt komend weekeinde in de eerste ronde van de play-offs.