Kevin Bruijsten in actie voor Tilburg Trappers tegen Krefeld Penguine
Kevin Bruijsten in actie voor Tilburg Trappers tegen Krefeld Penguine — © Arie Leeuwesteijn

20 december 202021:36

Sunday round-up: Tilburg klimt naar derde plek, weer nederlaag voor Dalhuisen

Tilburg Trappers deed goede zaken in de uitwedstrijd tegen Rostock Piranhas. Dankzij een 1-3 zege stegen de Brabanders naar de derde plek op de ranglijst. In Slowakije ging Mike Dalhuisen met zijn Poprad voor de tweede maal dit weekend onderuit.

Rostock Piranhas – Tilburg Trappers

Vooraf leek Rostock geen probleem te zijn voor Trappers. De mannen uit Noord-Duitsland hebben slechts zeven punten behaald tot nu toe en tegen Trappers moest Rostock het doen met slechts 14 veldspelers. Tilburg miste ook een aantal belangrijke spelers: Ian Meierdres, Ryan Collier, Boet van Gestel, Danny Stempher en Jonne de Bonth. Door de lichte blessure van Meierdres kreeg Ruud Leeuwesteijn zijn tweede start in het doel dit weekend.

In de eerste periode verliep de wedstrijd als verwacht. Tilburg domineerde (Rostock kwam slechts tot vier schoten) en wist ook tweemaal te scoren. Kevin Bruijsten scoorde vrijdag tegen Herford de laatste goal en opende nu in Rostock na zes minuten de score. Drie minuten voor het einde van de periode verdubbelde Bruijsten de Tilburgse voorsprong.

Na de pauze stokte de doelpuntenproductie van Tilburg en werd het onverwachts nog een moeizaam duel voor Trappers. Rostock eindigde de periode met meer schoten op doel en in de 39e minuut schoot Stopinski de aansluitingstreffer raak: 1-2. Daarmee werd de derde periode nog een spannende aangelegenheid. Pas vijf minuten voor tijd kreeg Tilburg wat lucht toen Ties van Soest met een powerplaygoal de stand op 1-3 bracht. Dat was tevens ook het laatste doelpunt.

Veel rust krijgen de Tilburgers niet, woensdag wacht de volgende tegenstander. Dan reist Trappers af naar Krefeld.

Overige duels Oberliga Nord

Crocodiles Hamburg had een makkelijke middag in eigen huis. Hamburg won met 7-3 van hekkensluiter Hammer Eisbären. Patrick Saggau en Andre Gerartz scoorden beiden twee goals namens de thuisploeg. Koploper Hannover Scorpions had een hele lastige middag in de uitwedstrijd tegen Krefelder EV. Hannover leek op een nederlaag af te stevenen toen Bauermeister zes minuten voor tijd de 4-2 scoorde voor Krefeld. Hannover wist door twee goals van Airich toch nog een overtime af te dwingen. De verlenging leverde echter geen doelpunten op waarna Hannover de sterkste bleek in de shootout.

Hannover Indians
bleef in het bezit van de tweede plek door een 4-3 overwinning op Herner EV. Ex-Trapper Parker Bowles scoorde de eerste goal van de wedstrijd en Maximilian Pohl scoorde vijf minuten voor tijd de winnende treffer. Tenslotte won Saale Bulls Halle eenvoudig met 1-7 op bezoek bij EG Diez-Limburg. Jannik Striepeke was belangrijk met twee goals en twee assists. Lukas Valasek schreef ook twee goals op zijn naam.

Nederlanders in het buitenland

In de Oberliga SĂĽd won Nardo Nagtzaam met zijn EC Peiting eenvoudig met 6-1 van hekkensluiter HC Landsberg Riverkings. Nagtzaam noteerde Ă©Ă©n assist voor Peiting dat door de overwinning klimt naar de negende plek.

Voor Mike Dalhuisen en Poprad was het een weekend om snel te vergeten. De koploper in Slowakijke ging voor de tweede maal dit weekend onderuit. Zvolen was met 3-2 te sterk voor Poprad. De ploeg van Dalhuisen gaat nog wel aan de leiding in de Slowaakse Extraliga met 46 punten uit 22 wedstrijden. Zvolen en Slovan Bratislava volgen op vier punten achterstand maar hebben beiden wel twee wedstrijden minder gespeeld.