Al Til Hal 20200119 107

19 januari 202022:03

Sunday round-up: Trappers in overtime langs Halle, Mechelen wint in Tilburg, Panters verspeelt punt in Antwerpen

Tilburg Trappers incasseerde zondagmiddag tegen Halle in de slotminuut een gelijkmaker, maar won daarna razendsnel in overtime. Danny Stempher scoorde drie keer. De Beneliga-Trappers gingen met 1-8 onderuit tegen Mechelen, waar Mike Robinson drie keer succesvol was. Antwerpen haalde in eigen huis met een late gelijkmaker een punt tegen Zoetermeer, Jared Henderson scoorde in overtime het winnende Panters-doelpunt.

Tilburg Trappers - Saale Bulls Halle 5-4 (OT) (1-1, 2-2, 1-1, 1-0)

Tilburg Trappers verspeelde zondagmiddag voor bijna 2600 toeschouwers een puntje in een doelpuntrijk duel tegen Halle. Trappers koesterde het grootste deel van de derde periode een voorsprong, maar incasseerde 40 seconden voor tijd een gelijkmaker. Danny Stempher had drie goals en een assist in het duel, inclusief de winnende goal in overtime die Trappers het bonuspunt bezorgde.

Kyle Helms zette Halle na bijna zeven minuten in de wedstrijd op voorsprong, maar via een powerplaygoal van Mitch Bruijsten kwam Trappers ruim voor het eerste rustsignaal weer op gelijke hoogte. Twee straffen tegen Halle in de slotminuut van de periode boden Tilburg een ideale start van de tweede doorgang. Danny Stempher maakte hier gebruik van om de 2-1 op het scorebord te brengen. Halle antwoordde echter anderhalve minuut later via Tyler Mosienko.

Minder dan een minuut later stond het Tilburgse publiek opnieuw op de banken. International Delaney Hessels bezorgde Trappers voor de tweede keer in de wedstrijd een voorsprong. Ook deze keer haalde deze het einde van de periode niet. Mosienko scoorde 2,5 minuut voor de pauze zijn tweede van de wedstrijd. Ook dit was maar van korte duur. Na drie minuten in de slotperiode was het Danny Stempher die Tilburg opnieuw het voordeel bezorgde. Die stand bleef tot de slotminuut op het scorebord staan. Nick Miglio bezorgde zijn club echter toch een punt.

De overtime duurde daarna met 18 seconden. Danny Stempher zette een kroon op zijn wedstrijd. Mitch Bruijsten had een goal een twee assists, Bison Bartek pikte twee assists op. Trappers leek ondanks het puntverlies eventjes verder uit te lopen op Herne. Die ploeg kwam terug van een 2-4 achterstand om een spectaculaire 8-6 zege te boeken op Essen. Patrick Asselin scoorde maar liefst vier keer, Nils Liesegang had vier assists.

Tilburg Trappers - Mechelen Golden Sharks 1-8 (1-2, 0-4, 0-2)

Het andere Trappers-team ging in de avonduren in Stappegoor met 1-8 onderuit tegen Mechelen Golden Sharks. Tilburg kwam via Brent van de Boom na vijf minuten op voorsprong, maar keek via goals van Kevin Miller en Mike Robinson na twintig minuten aan tegen een achterstand. Kevin de Winter, Kevin Miller, Mike Robinson en Oliver Bouchard bouwden de Mechelse voorsprong in de tweede periode. In de slotperiode waren er nog de derde goal van de ontmoeting voor Robinson en de tweede voor De Winter. Robinson had ook nog twee assists in het duel.

Antwerpen Phantoms - Zoetermeer Panters 6-7 (OT) (4-4, 0-1, 2-1, 0-1)

Zoetermeer Panters had zondagavond overtime nodig om in Antwerpen te winnen. In de extra tijd was het Jared Henderson die zijn ploeg het bonuspunt bezorgde met zijn tweede goal van de avond. Antwerpen verdiende een punt door de late gelijkmaker van Riku Koskinen, die maar liefst vier keer scoorde in het duel.

Het was een doelpuntrijk duel op de tijdelijke ijsbaan in Antwerpen. Alleen al in de eerste periode werd acht keer gescoord. Voor Antwerpen dus vier keer Koskinen, die ook nog een assist oppikte. Verder kwamen Patrick van Noten en Boris Adriaenssens tot scoren. Bij Zoetermeer waren er goals voor Dusan Kmec, Jared Henderson (2), Thomas Borgman, Jay Huisman, Dean Versteeg en Ferenc Kocsis.

De openingsperiode eindigde bij 4-4. Panters pakte in de tweede periode de voorsprong en leek op de overwinning af te stevenen toen de gelijkmaker viel. In overtime kwam het toch nog goed voor Panters.