Stock Hockey puck 608582 1920

12 januari 202023:47

Door Joep Meijsen

Sunday Round-up: Trappers wint in Leipzig, zeges Luik en Flyers, verlies Devils

Tilburg Trappers was de nummer vier van de ranglijst, Leipzig zondag met 1-5 de baas. Bekerfinalist Heerenveen won zijn generale repetitie bij Dinslaken, terwijl finalist Nijmegen uit bij Hamm verloor. In de Beneliga was er een ruime zege voor Luik tegen Zoetermeer.

Icefighters Leipzig - Tilburg Trappers 1-5 (0-1, 0-2, 1-2)

Tilburg Trappers nam het zondag op tegen de nummer vier op de ranglijst in de Oberliga Nord, Leipzig. Mitch Bruijsten had twee goals en een assist in de 1-5 zege die ervoor zorgde dat Tilburg zijn positie als koploper wist vast te houden.

Trappers kwam via Bruijsten al vroeg op voorsprong, een stand die lang op het scorebord bleef staan. Het duurde tot de slotfase van de tweede periode voordat Trappers verder uitliep. Mitch en Kevin Bruijsten troffen anderhalve minuut na elkaar doel om Trappers op 0-3 te brengen.

In de slotperiode bouwden Jonne de Bonth en Delaney Hessels de score zelfs nog verder uit alvorens Leipzig in de slotfase de eer redde en de shutout voor Ruud Leeuwesteijn voorkwam. Herne boekte een magere 4-3 zege op Rostock en blijft daardoor op één punt van Trappers, maar met twee wedstrijden meer gespeeld, op de tweede plaats staan.

Hammer Eisbären - Select 4-U Nijmegen Devils 5-3 (0-2, 2-1, 3-0)

Nijmegen Devils reisde na enige twijfels met een in omvang beperkte selectie af naar Hamm voor de afsluiting van de Inter Region Cup. Met Jeffrey Vermeulen op doel begon de regerende beker- en Nederlandse kampioen sterk aan de wedstrijd door via Wessel Copier en Branden Eden in de eerste periode op 0-2 te komen.

De Duitse tegenstander kwam in de tweede doorgang langszij, maar Raymond van der Schuit zorgde ervoor dat Devils ook na 40 minuten nog op voorsprong kwam. Via drie goals in de slotperiode trok Hamm de zege echter alsnog naar zich toe. Kevin Orendorz had drie goals en twee assists, Michal Spacek twee goals en drie assists en Kevin Thau drie assists. Dit trio tekende voor alle punten namens de Eisbären. Bij Nijmegen was Nick de Jong terug in de opstelling. De ervaren verdediger pikte direct een assist op.

Dinslaken Kobras - Unis Flyers Heerenveen 2-6 (0-1, 1-3, 1-2)

Ook Flyers sloot de IRC-campagne af. Tegen Dinslaken Kobras werd met 2-6 gewonnen. Adam Bezak had drie goals en twee assists namens de Friezen.

De ploeg van coach Mike Nason pakte in de slotfase van de eerste periode de voorsprong via Jasper Nordemann en breidde die voorsprong in tweede doorgang verder uit via een dubbelslag van Bezak en een treffer van Trevor Petersen. De ploeg incasseerde tussendoor wel een powerplaygoal. In de slotperiode kwam Dinslaken nog terug tot 2-4, maar Adam Bezak met zijn derde van de wedstrijd en treffer van Trevor Hunt bepaalden de eindstand op 2-6.

Luik Bulldogs - Zoetermeer Panters 6-1 (1-0, 3-1, 2-0)

Zoetermeer Panters ging in Luik met 6-1 onderuit tegen de lokale Bulldogs. Bryan Henry had twee goals en een assist namens de Franstalige Belgen, terwijl ook Jessiko Bernard twee keer het net achter doelman Kevin Riedijk wist te vinden. Het enige doelpunt van Zoetermeer werd gescoord door Jay Huisman, die daarmee zijn doelpuntentotaal voor het weekeinde naar vier tilde. Bryan Kolodziejczyk en Axl Milpas waren de andere twee doelpuntenmakers van Luik.