Teddy Bear Toss 2018 01

17 december 201807:53

Door Joep Meijsen

Sunday roundup: Beren vliegen en Hyc wint topper

Maar liefst twintig doelpunten vielen er zondag bij de topper tussen Herentals en Luik in de Beneliga. Daarnaast won Geleen op de avond van de teddy bear toss in eigen huis van Nijmegen en waren er zeges voor Amsterdam, Zoetermeer en Den Haag. In de Oberliga werd de zegereeks van Trappers verbroken door een nederlaag in overtime in Herne.

Era Renomar Hyc Herentals - Luik Bulldogs 11-9

Duels tussen Herentals en Luik staan de laatste jaren meestal garant voor spektakel en dat was afgelopen zondag niet anders. Voor 625 toeschouwers werd er liefst twintig keer gescoord in het duel bij Herentals. Hyc scoorde liefst zes keer in de slotperiode om daarmee de punten naar zich toe te trekken. Kyle Brothers scoorde drie keer voor Herentals, Mitch Morgan, Preston Shupe, Ben Vecammen en Peter Bartek namen ieder twee treffers voor hun rekening, laatstgenoemde besliste het duel definitief met een treffer in het lege net met nog maar een seconde te spelen. Thomas Matheson scoorde liefst vier keer voor Luik, dat ook Jordan Paulus twee keer zag scoren. De overige treffers van Luik kwamen op naam van Lester Brown, Michael Distate en Alexandre Bremer. Door de winst komt Herentals op 25 punten uit 10 wedstrijden en neemt de tweede plaats op de ranglijst over van Luik.

Microz Eaters Limburg - Ahoud Devils Nijmegen 6-3

Het was de avond van de jaarlijkse Teddy Bear Toss bij Geleen en het duurde even voordat het publiek de beren kon gaan gooien. Pas na ruim 34 minuten spelen scoorde Matthew Beer de eerste treffer van Eaters, waarna het spektakel losbarste en een enorme hoeveelheid teddyberen op het ijs werd geworpen door het publiek. Op dat moment stond Eaters door goals van Branden Eden en Marcel Kars met 0-2 achter. Na de onderbreking voor de beren was het Nick Verschuren die de score weer in evenwicht bracht. Devils greep via de tweede treffer van Kars na 47 minuten nog een keer de macht in het duel, maar vier goals vijf minuten tijd in de slotfase bezorgde Eaters de winst en de koppositie in de Beneliga. Vadim Gyesbreghs zorgde op de powerplay voor de gelijkmaker, waarna Remco Knorren, Lukasz Bartak en Mordy Munichman de winst voor Eaters veiligstelden.

Foto's: Jan Hofstede

Teddy Bear Toss 2018 02

Antwerp Phantoms - Amsterdam Tigers 6-7

Een shorthanded goal met nog een seconde te gaan van John Versteeg bezorgde Amsterdam een 6-7 overwinning in Antwerpen. De ploeg uit de Nederlandse hoofdstad bekroonde daarmee een comeback in een duel waarin Phantoms, fris van de eerste Beneliga-zege van het seizoen, een 5-2 voorsprong koesterde kort na het keerpunt van de wedstrijd. Versteeg scoorde twee keer namens Amsterdam en nam ook nog een assist voor zijn rekening. Verder waren Stef Overweg, Martijn Geerligs, Tobias Kathan, Maarten Brekelmans en Ivan Muso succesvol voor de Tigers. Antwerpen had zes verschillende doelpuntenmakers, met Kevin de Winter, Axl Kila,Sean McCann-Coppens, Elia Urlings, Patrick van Noten en Jens Engelen.

Leuven Chiefs - Zoetermeer Panters 4-6

Zoetermeer Panters won de tweede wedstrijd in de lopende Beneliga-campagne met een 4-6 overwinning in Leuven. Valentijn Scheffe had twee goals en en assist voor zijn ploeg die na drie kwartier wedstrijd met 0-5 voorstond en niet veel later met 1-6. Joy Turpijn, Thomas Borgman, Marko van Leeuwen en Michael van Rijswijk waren de overige succesvolle schutters voor Panters. Leuven kwam pas laat op gang, maar goals in de laatste dertien minuten van het duel van Boris Kolyasnikov, Iniaz Steyaert, Rino Dhondt en Adam Logozzo brachten de zege van Zoetermeer niet meer in gevaar.

Tilburg Trappers Beneliga - Cairox Hijs Hokij Den Haag 2-8

Raymond van der Schuit scoorde vier keer en nam ook nog een assist voor zijn rekening in de 2-8 zege van Den Haag in Tilburg. De Haagse ploeg zag verder Marco Bommezijn, Joey Oosterveld, Mike Verschuren en Donny van Musscher scoren. Brent Boom en Damian Leppers deden wat terug namens het opleidingsteam van Trappers.

IMG 8515

Herner EV - Tilburg Trappers Oberliga 6-5 (OT)

Herner EV kwam in eigen huis tegen Tilburg eerst terug vanuit een 1-4 achterstand en werkte in de slotfase nog een 4-5 stand weg om overtime af te dwingen tegen Tilburg. In de extra tijd was het Patrick Asselin die het duel besliste en daarmee de lopende zegereeks van Trappers doorbrak. Voor Asselin was het zijn derde treffer van de avond, terwijl hij ook nog een assist meepikte. Lois Spitzner en Cornelius Krämer scoorden de overige treffers namens de ploeg uit de mijnwerkersstreek. Het betekende weer een zege voor doelman Björn Linda, die terug in de Oberliga 41 saves maakte voor zijn nieuwe team. Ivy van den Heuvel had twee goals en een assist voor Tilburg, terwijl ook Giovanni Vogelaar, Jordy Verkiel en Mickey Bastings scoorden.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

IMG 8400