Herentals Preston Shupe okt18

26 november 201807:27

Sunday roundup: Herentals aan de leiding

Herentals won thuis de topper tegen Nijmegen Devils. Geleen boekte een zege op Tilburg en in de Oberliga bleef Trappers aan kop met een winst in Hamburg.

Hamburg Crocodiles - Tilburg Trappers

Hamburg gaf Tilburg bepaald geen makkelijke middag in de Oberliga. Brock Montgomery scoorde weliswaar al na dertien seconden de openingstreffer, maar daarna pakte Hamburg een 2-1 voorsprong. In de slotminuut van de eerste periode bracht captain Ivy van den Heuvel zijn ploeg weer langszij. Van den Heuvel speelt dit weekend met een masker vanwege een gebroken kaak.

In de tweede periode nam Tilburg het heft in handen door driemaal achter elkaar te scoren. Halverwege de tweede periode scoorde Nardo Nagtzaam, Mitch Bruijsten en Jordy Verkiel binnen drie minuten. Daarna kwam Hamburg nog wel terug tot 3-5 voor het einde van de tweede periode.

Met een goal van Reno de Hondt in de 46e minuut leek de wedstrijd beslist. Toch kwam Hamburg nog dichtbij. Na bijna 55 minuten scoorde Israel zijn tweede van de avond voor de 5-6. Dertig seconden later gaf Mitch Bruijsten de Tilburgers weer lucht door de 5-7 te scoren. Het toetje was voor Nagtzaam die met een empty netter de eindstand op 5-8 bepaalde.

Ook concurrent Hannover Indians won zondag. De naaste achtervolger won thuis met 4-1 van Moskitos Essen. Het verschil tussen Indians en Trappers blijft dus drie punten.

ERA Renomar HYC Herentals - Ahoud Devils Nijmegen

Herentals nam de koppositie over in de Beneliga door de topper tegen Nijmegen met 5-2 te winnen. Voor Nijmegen was het de tweede verloren wedstrijd van het weekend. Nijmegen zag afgelopen week U20-international Martijn Geerligs vertrekken naar Amsterdam. Als vervanger kwam routinier Eric Hoogvliets over vanuit het tweede team van Nijmegen.

Herentals stond na de eerste periode op een 2-1 voorsprong met twee goals van Mitch Morgan. Topscorer RJ Reed tekende voor het Nijmeegse doelpunt. Tien minuten voor tijd kwam Nijmegen langszij. Kayo van Zoest zorgde voor de gelijkmaker voor Devils dat Levi Houkes aan het einde van de tweede periode verloor met een game misconduct voor roughing.

Binnen veertig seconden na de goal van Kayo van Zoest, kwam Herentals wederom op voorsprong. Preston Shupe verschalkte Deniz Mollen. Via Vincent Morgan en opnieuw Preston Shupe liep Herentals daarna uit naar 5-2.

Herentals staat nu met 14 punten uit 6 wedstrijden aan kop in de Beneliga. Nijmegen staat gedeeld derde met Luik, beide ploegen hebben 12 punten uit 6 wedstrijden.

Archieffoto: Kurt Tops

Microz Eaters Limburg - Tilburg Trappers Toekomstteam

Een uitstekend begin van de wedstrijd legde de basis voor de overwinning van Geleen. Na een halve minuut scoorde Joey Geurts al de 1-0. Nog voor de eerste pauze scoorde zowel Vadim Gyesbreghs als Jord Smit een powerplaygoal en stond het al 3-0.

Tilburg bleef wel weerstand geven en wist in de tweede periode tot tweemaal het verschil terug te brengen tot twee goals. Wouter Sars en Delaney Hessels scoorden namens Tilburg. Joey Geurts en Lars van Sloun (wederom powerplaygoal) zorgden er toch voor dat de marge weer naar drie goals ging.

Diep in de derde periode bepaalde Nick Verschuren de eindstand op 6-2. Daarmee staat Geleen nu op de tweede plek met 12 punten uit 5 wedstrijden. Trappers staat op de negende plek met drie punten uit drie wedstrijden.