Toews Pucks

12 november 201800:57

Door Joep Meijsen

Sunday roundup: Leuven te sterk voor Den Haag

Leuven verraste zondag in eigen huis Den Haag in de Beneliga. Daarnaast waren er ruime zeges voor Herentals, Geleen en Nijmegen. In de Nederlandse beker klopte Heerenveen Tilburg.

Era Renomar Hyc Herentals - Amsterdam Tigers 9-0

Herentals maakte in de Beneliga korte metten met Amsterdam, 9-0. Kyle Brothers en Vincent Morgan hadden ieder twee goals, terwijl verder Mitch Morgan, Shupe Preston, Peter Bartek, Jacques de Ceuster en Ben Vercammen tot scoren kwamen. Kevin van Looveren pakte de shutout.

Mechelen Golden Sharks - Ahoud Devils Nijmegen 2-13

Nijmegen Devils haalde zondag de dubbele cijfers in Mechelen. Topscorer RJ Ross scoorde liefst vijf keer in het duel, terwijl Branden Eden, Jeffrey Melissant, Justin Evers, Levi Houkes, Jim Gudden, Martijn Geerligs, Wessel Copier en Danny Mols ook allemaal succesvol waren. Martin Vachal nam beide Mechelse treffers voor zijn rekening.

Microz Eaters Geleen - Luik Bulldogs 8-2

Geleen speelde in eigen huis een sterke wedstrijd tegen Luik en won met ruime cijfers. Lukasz Bartak liet weer zien waarom hij een goede aanwinst is voor de Limburgers met drie goals op rij. Een andere nieuwe aanwinst bij het begin van dit seizoen, Yan Turcotte, scoorde twee keer, net als de ook al aan het begin van dit seizoen naar Geleen overgestapte Nick Verschuren. Nieuwe import Matthew Beer completeerde het feest der nieuwkomers bij Geleen. Bryan Henry en Nicholas Rivait scoorden de Luikse doelpunten.

Leuven Chiefs - Cairox Hijs Hokij 5-4

Leuven Chiefs zorgde voor een verrassing door in eigen huis met 5-4 te winnen van de regerende Beneliga-kampioen Den Haag, 5-4 na penaltyshots. Het beslissende shot werd geconverteerd door Alec James. De overtime werd noodzakelijk omdat Raymond van der Schuit de twee ploegen een kwartier voor tijd weer op gelijke hoogte bracht in een wedstrijd waarin Den Haag in eerste instantie op voorsprong kwam via treffers van Donny van Musscher en Mike Verschuren. Alec James en Adam Logozzo brachten de teams weer in evenwicht. Dries Blockx zette Chiefs voor het eerst aan de leiding, maar Diordy Vols maakte dat ongedaan. Dat herhaalde zich na de treffer van Dean Thurura die Leuven kort voor de tweede pauze opnieuw op voorsprong bracht. Uiteindelijk trok Leuven toch aan het langste eind.

Tilburg Trappers (Beneliga) - Unis Flyers Heerenveen 1-11

Heerenveen had uit in Tilburg weinig moeite met de Beneliga-Trappers in een wedstrijd in de bekercompetitie, 1-11. Adam Bezak, Pippo Limnell, Marco Postma en Brent Janssen namen ieder twee goals voor hun rekening in het duel. Flyers komt daarmee puntgelijk met Nijmegen in de bekercompetitie.