Eaters Save Rowan Delil 2019

17 februari 201922:46

Door Joep Meijsen

Sunday roundup: Panters dichtbij stunt in Herentals

Zoetermeer Panters was zondag dichtbij een stunt in Herentals, maar moest uiteindelijk in overtime buigen voor de koploper. Eaters walste over Antwerpen heen en Tilburg boekte in de Oberliga een ruime zege op Hamburg.

Hamburg Crocodiles - Tilburg Trappers (Oberliga) 3-8

Tilburg Trappers blijft dominant in de Oberliga Nord. De regerende kampioen rekende op zondagmiddag af met Hamburg, 3-8. Zoals zo vaak maakte Tilburg in de slotperiode op beslissende wijze het verschil met een Duitse tegenstander. Met nog minder dan een kwartier te spelen was het Palausch die net Hamburg op 3-4 had gebracht, maar met twee goals in zeventien seconden van Giovanni Vogelaar en Ivy van den Heuvel vergrootte Trappers niet veel later de voorsprong weer. In de laatste zes minuten van het duel voegde Trappers hier daarna nog twee goals aan toe om de volgende ruime zege op het eigen conto bij te kunnen voegen.

Ivy van den Heuvel, Mitch Bruijsten en Brock Montgomery namen ieder twee goals voor hun rekening, terwijl ook Vogelaar en Max Hermens tot scoren kwamen. Mickey Bastings had vier assists en Nardo Nagtzaam drie. Brock Montgomery had ook drie assist en sloot daardoor het duel af met vijf punten.

Elders in de Oberliga Nord won Hannover Indians in eigen huis van Essen, waardoor de ploeg in ieder geval voorlopig de tweede plaats op de ranglijst overneemt van stadgenoot Scorpions. Trappers koestert echter een voorsprong van maar liefst twaalf punten en heeft ook nog twee wedstrijden minder gespeeld dan Indians.

Era Renomar Hyc Herentals - Zoetermeer Panters 6-5 (OT)

De strijd om de laatste plek in de Beneliga-play-offs gaat tot het gaatje. Zoetermeer Panters pakte zondagavond een punt in Herentals om het gat met Amsterdam te verkleinen tot één punt en volgende week zaterdag staat een onderling duel tussen de twee rivalen voor de achtste plek op het programma in het Silverdome. Amsterdam heeft daarna nog een thuisduel tegen Antwerpen, terwijl Zoetermeer op bezoek gaat in Geleen.

Het duel tussen Herentals en Zoetermeer werd zondag pas in overtime beslist met het derde doelpunt van de avond van Kyle Brothers. Daarmee kwam een einde aan een buitengewoon spannend duel, dat Herentals al vroeg onder controle leek te krijgen. Via een dubbelslag van Brothers in de openingsfase was de ploeg van Jeffrey van Iersel uitgelopen naar een 2-0 voorsprong.

Vlak voor de eerste pauze deed Panters via Erik Brand iets terug, maar in de tweede doorgang pakte Herentals door via goals van Preston Shupe en Vincent Morgan, 4-1. In de slotminuten van de tweede periode was Panters opnieuw succesvol, maar deze keer met drie goals in anderhalve minuut. De ploeg profiteerde daarbij optimaal van een lange powerplay. Achter elkaar troffen Joy Turpijn, Valentijn Scheffe en Dusan Kmec toe, waardoor de twee ploegen in evenwicht aan de tweede pauze begonnen.

In de slotperiode was het al snel opnieuw raak voor Zoetermeer via opnieuw Kmec, waardoor ineens een stunt in de maak leek te zijn. Pas met nog maar iets meer dan een minuut te spelen was het Vincent Morgan die voor de gelijkmaker zorgde die de overtime noodzakelijk maakte.

Morgan had twee goals en drie assists in het duel. Bij Zoetermeer kwam Joy Turpijn tot een goal en twee assists en had ook Teris Wright twee assists.

Microz Eaters Geleen - Antwerp Phantoms 11-0

Geleen maakte voor 467 toeschouwers korte metten van Antwerp Phantoms. Nick Verschuren scoorde liefst vier keer in een ruime 11-0 zege voor de Limburgers in hun voorlaatste duel in de reguliere competitie van de Beneliga. Lars van Sloun en Mitch Koumans troffen beiden twee keer doel, terwijl ook Luca Heutmekers, Lukasz Bartek en Jord Smid doel troffen. Eaters komt daarmee op 49 punten uit 21 wedstrijden, twee punten minder dan Herentals, dat ook nog een wedstrijd in de hand heeft. Eaters sluit de Beneliga af met een thuiswedstrijd tegen Zoetermeer op zondag 24 februari.

Foto: Lex Eckhardt