Al Til Hsc 20200223 100

23 februari 202023:59

Door Joep Meijsen

Sunday Roundup: Thuisnederlaag Trappers - Den Haag wint in Leuven - Luik klopt Hyc

Tilburg Trappers leed zondag een verrassende en ruime thuisnederlaag tegen Hannover Scorpions, Den Haag was te sterk voor Leuven en Luik won de Belgische topper tegen Herentals, waardoor de strijd bovenin de Beneliga ook spannend blijft.

Tilburg Trappers - Hannover Scorpions 0-5 (0-1, 0-2, 0-2)

Tilburg Trappers leed zondagmiddag in eigen huis een zeldzame nederlaag, die ook nog eens ruim uitviel. Bovendien slaagde de ploeg er voor het eerst dit seizoen niet in om zelf te scoren. Iets wat sowieso buitengewoon ongewoon is voor Trappers de afgelopen jaren. Hannover Scorpions was de tegenstander van dienst, een ploeg met ambities voor wie na een lang seizoen slechts een plek in de subtop weggelegd is.

Trappers had al verschillende powerplays gehad toen Tijn Jacobs wegens tripping naar de strafbank werd gestuurd en Ralf Rinke hier al snel gebruik van maakte voor het enige doelpunt van de eerste periode. Julian Pelletier maakte er vroeg in de tweede periode 0-2 van en Mario Valery Traubucco verzorgde later in de periode het derde Hannoveriaanse doelpunt. Het feest voor de gasten, voor ruim 2200 toeschouwers, werd compleet toen in de slotfase Björn Bombis (empty net) en Christoph Koziol de score nog verder opvoerden.

Voor Trappers werd daarmee een reeks van vier overwinningen op rij onderbroken. Het was ook pas de tweede verliespartij sinds de jaarwisseling. Ondanks het verlies staat Trappers nog altijd met een riante marge bovenaan in de Oberliga Nord, hoewel Herner EV de topwedstrijd tegen nummer dire Hamburg Crocodiles met 2-1 winst te winnen en dus iets inliep. Nog twee wedstrijden dan eindigt het reguliere seizoen voor Trappers en begint de strijd om de titel in de Oberliga.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Leuven Chiefs - Cairox Hijs Hokij Den Haag (0-0, 1-3, 1-2)

Na een doelpuntloze eerste periode nam Den Haag het heft in de tweede periode in Leuven al snel stevig in handen via goals van Joey Oosterveld, Marco Bommezijn en Justin Evers. Die marge werd niet meer uit handen gegeven, ondanks een tegentreffer in de slotfase van de periode via Iniaz Steyaert. Den Haag verstevigde de leiding daarna alleen maar verder door vroeg in de derde periode nogmaals twee keer in korte tijd toe te slaan. Alan van Bentem en nogmaals Evers waren de schutters van dienst.

Door de zege staat Den Haag nu met 44 punten uit 19 wedstrijden op de tweede plaats van de ranglijst. Koploper Heerenveen is niet meer in te halen voor de Haagse formatie, maar de ploeg moet nog wel naar beneden kijken, waar Herentals evenveel verliespunten heeft als Den Haag en Luik slechts een verliespunt minder. Die ploegen hebben allebei twee wedstrijden minder gespeeld, maar spelen ook nog een keer tegen elkaar. Den Haag sluit de Beneliga-campagne komende vrijdag af met een thuiswedstrijd tegen Zoetermeer. Twee dagen later staat de finale om het kampioenschap van Nederland op het programma.

Luik Bulldogs - Era Renomar Hyc Herentals 4-3 (OT) (1-0, 1-1, 1-2, 1-0)

Brett Oliphant scoorde de winnende goal in overtime om Luik de winst te bezorgen in eigen huis tegen Herentals. In de strijd tussen de twee sterkste Belgische ploegen stond Luik tot in de slotfase met 3-1 voor, maar zag Robert Leipine en Nathan Pancel de stand weer in evenwicht brengen, waardoor de overtime noodzakelijk werd. Vincent Morgan scoorde het eerdere doelpunt namens Herentals, terwijl Jordan Paulus, Sean McCann-Coppens en Alexandre Bremer de succesvolle schutters namens Luik waren.

De strijd om de plaatsen twee, drie en vier in de Beneliga blijft hierdoor richting het slotweekeinde van de competitie helemaal open. De twee teams komen elkaar dinsdag alweer tegen in Herentals. Hyc moet verder komende vrijdag nog naar Nijmegen en heeft een thuiswedstrijd tegen Mechelen op het programma staan. Luik reist dus dinsdag naar Herentals, speelt nog uit bij Zoetermeer en thuis tegen Antwerpen.