AL TIL HAM 20191027 118

27 oktober 201920:18

Sunday Roundup: Trappers weer in overtime, dubbele cijfers voor Eaters en Hijs

Tilburg Trappers won voor de derde keer in vier wedstrijden in de extra tijd. Deze keer was een comeback nodig om Hamburg Crocodiles de baas te zijn. Geleen was in de Inter Region Cup succesvol in Dinslaken. De ploeg haalde de dubbele cijfers en is nu de koploper in de competiite.

Tilburg Trappers - Hamburg Crocodiles 5-4 (OT)

Voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden was in een wedstrijd van Tilburg Trappers in de Oberliga extra tijd nodig om tot een beslissing te komen. En voor de derde keer was het Trappers dat het bonuspunt in de wacht sleepte. Na slechts 27 seconden in overtime was het Max Hermens die met zijn tweede goal van de middag de ontmoeting besliste.

Tilburg moest voor ruim 2400 toeschouwers in eigen stadion in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker, nadat de ploeg vanaf de twaalfde minuut tegen een achterstand had aangekeken. Dertien minuten voor tijd was het Jonne de Bonth die Trappers op 3-4 bracht en in de slotminuut forceerde Kevin Bruijsten de gelijkmaker waarmee Tilburg de overtime afdwong.

De wedstrijd was goed begonnen voor Trappers dat via Diego Hofland na iets meer dan negen minuten spelen op voorsprong kwam. Slechts vier seconden later was het echter alweer gelijk via Tramm en niet veel later zette Rennert de ploeg uit de Duitse havenstad zelfs op voorsprong.

De situatie rond de elkaar snel opvolgende goals herhaalde zich in de 35e minuut toen eerst Reimer voor de 1-3 zorgde, maar 22 seconden later Hermens zijn ploeg een aansluitingstreffer bezorgde. Chad Staley herstelde de marge namens Crocodiles vroeg in de slotperiode, maar dankzij de goals van Jonne de Bonth, Kevin Bruijsten en Max Hermens kwam het toch nog goed.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Dinslaken Kobras - Microz Eaters Geleen 2-10

Geleen deed zondagavond goede zaken in de Inter Region Cup door de uitwedstrijd in Dinslaken met 2-10 te winnen. Vadim Gyesbreghs en Lars van Sloeg hadden beiden twee goals en twee assists, terwijl Marco Postma vier assists op zijn naam bracht.

Geleen greep de controle in de wedstrijd in de tweede periode. In een fase van zo'n 2,5 minuut liep de ploeg van Andy Tenbult uit van een 1-2 naar een 1-5 voorsprong. Eaters kwam voreg in de wedstrijd op voorsprong, zag Dinslaken Kobras nog langszij komen, maar liet de tegenstander vanaf halverwege het duel niet meer in de buurt komen.

Vadim Gyesbreghs, Lars van Sloun en Nick Verschuren scoorden allemaal twee keer. Verder wisten Eetu Moksunen, Mordy Munichman, Yoren de Smet en Mike Verschuren het doel te vinden achter doelman Marvin Frenzel. Het is de tweede keer in twee dagen dat Geleen de dubbele cijfers haalt. Op zaterdagavond werd al met ruime cijfers gewonnen van Tilburg.

Door de zege in Dinslaken is Eaters met zes punten uit twee wedstrijden de koploper in de Inter Region Cup. Vorige week opende Eaters hun campagne in deze nieuwe grensoverschrijdende competitie met een zege op Diez-Limburg.

Tilburg Trappers - Cairox Hijs Hokij Den Haag 0-10

Den Haag haalde zondagavond in Tilburg de dubbele cijfers door met 0-10 te winnen in de wedstrijd in het kader van de Beker van Nederland. Na twintig minuten was het al 0-4 in het voordeel van de Haagse formatie en de score werd daarna regelmatig opgevoerd. Levi Boer scoorde drie keer namens Den Haag, dat verder Justin Evers en Donny van Musscher twee keer zag scoren. Ook Joey Oosterveld, Jelle Kronenburg en Doug Rose kwamen tot scoren. Tom Barendregt pakte de shutout.