49476924121 Bfd23Feda5 K

3 februari 202007:40

Sunday roundup: Zege Panters in Geleen, zege Trappers in Erfurt, Luik scoort een dozijn

Tilburg Trappers boekte zondagmiddag een 2-4 zege tegen Erfurt. Zoetermeer Panters boekte een belangrijke zege in Geleen en Luik haalde ruim de dubbele cijfers tegen Antwerpen.

TecArt BlackDragons Erfurt - Tilburg Trappers 2-4 (0-2, 1-1, 1-1)

Tilburg Trappers vergrootte zijn marge aan kop in de Oberliga Nord verder door met 2-4 te winnen in Erfurt. Achtervolger Herne ging met liefst 4-0 onderuit bij Hannover Indians, waardoor de marge aan kop van de ranglijst groeit naar twaalf punten. Danny Stempher had een goal en twee assists voor zijn ploeg.

Trappers greep al snel het initiatief tegen een tegenstander die het iedere ploeg lastig kan maken in thuiswedstrijden. Via Mitch Bruijsten werd het in de achtste minuut 0-1, waarna Danny Stempher de voorsprong van Tilburg kort voor het einde van de periode met een shorthanded treffer verdubbelde. Heel makkelijk maakte Erfurt het Trappers echter niet. Halverwege het duel verkleinde Keil de achterstand van zijn ploeg tot 1-2.

Een tweede shorthanded goal, deze keer van Max Hermens, zes seconden voor het tweede rustsignaal bracht Trappers toch weer een marge van twee. Die was ook nodig, want met nog iets minder dan twaalf minuten te spelen zorgde Kämmerer ervoor dat Erfurt opnieuw tot op één goal naderde. Anderhalve minuut later volgde het antwoord van Reno de Hondt en kon Trappers de ontmoeting op slot gooien.

Microz Eaters Geleen - Zoetermeer Panters 3-6 (2-3, 0-1, 1-2)

Zoetermeer Panters boekte zondagavond een knappe en belangrijke overwinning in Geleen. De ploeg van Alex Andjelic klimt door de zege naar de zevende plaats op de ranglijst en heeft, net als Nijmegen, maar één verliespunt minder dan nummer vijf Geleen.

Eaters begon goed aan de wedstrijd en kwam via een treffer van Akim Ramoul na ruim een minuut spelen op voorsprong. Lang kon de ploeg daar niet van genieten, want Dusan Kmec zorgde in de vierde minuut al voor de gelijkmaker. Via een treffer van Jared Henderson kwam Panters vervolgens voor het eerst op voorsprong, maar deze keer was het Geleen dat via Nick Verschuren langszij kwam. Toch was het Panters dat als laatste lachte in de periode. Teris Wright zorgde ervoor dat Zoetermeer met een voorsprong kon gaan rusten.

Die marge werd in de tweede periode uitgebouwd en in de slotperiode met succes meer dan verdedigd door Panters. Joy Turpijn zorgde halverwege het duel voor de 2-4. En toen Eaters vroeg in de slotperiode via de tweede van Verschuren het gat dichtte tot één treffer sloeg Zoetermeer bijna direct terug via de tweede van Turpijn. In de slotfase bepaalde Dusan Kmec met zijn tweede de eindstand op 3-6.

Archieffoto: Robert Bos

Antwerp Phantoms - Luik Buldogs 0-12 (0-3, 0-5, 0-4)

Antwerpen verloor voor de tweede keer in twee dagen met dubbele cijfers zonder zelf tot scoren te komen. Luik pakte in de achtervolging op de top drie belangrijke punten met de 0-12 zege. Bryan Henry, Andy Kolodziejczyk, Mathias Balhan en Brett Oliphant scoorden ieder twee keer voor de Waalse ploeg, die verder Michael Distate, Jessiko Bernard, Axl Milpas en Jordan Paulus tot scoren zag komen. De shutout was voor Pasquale Spano.