Tampa Bay viert het overtimedoelpunt van Kevin Shattenkirk in de finale tegen Dallas — © Instagram/Tampa Bay Lightning

26 september 202008:26

Tampa Bay nog één zege van Stanley Cup

Kevin Shattenkirk scoorde vannacht in overtime om de Tampa Bay Lighting een 5-4 zege bezorgen in het vierde duel van de finaleserie om de Stanley Cup tegen Dallas Stars. De Lightning zijn nu nog één zege verwijderd van het kampioenschap.

Het volgende duel staat voor vannacht op het programma. De grootste winst voor de NHL als geheel is dat het lopende seizoen wordt afgemaakt en dat nul spelers positief zijn getest sinds de zogenoemde bubbles eind juli begonnen. Inmiddels zijn er dus nog maar twee teams over en nadert hun finale de ontknoping.

Na vier duels in de best-of-seven is het 3-1 in het voordeel van de Tampa Bay Lightning. Vannacht was overtime nodig om het vierde duel in het voordeel van de Bolts te beslissen. Met een powerplaygoal na ruim zes minuten in de extra tijd maakte Kevin Shattenkirk een einde aan de wedstrijd.

De wedstrijd begon voortvarend voor de Dallas Stars, die via John Klingberg en Joe Pavelski in de openingsperiode op een 2-0 voorsprong kwamen, maar Brayden Point met zijn twaalfde goal van de play-offs bracht de achterstand in de slotminuut van de periode terug tot slechts een goal en scoorde twee minuten na de pauze met zijn dertiende de gelijkmaker.

Corey Perry herstelde de voorsprong van Dallas zes minuten later, maar Tampa sloeg opnieuw toe in de slotfase van de periode, deze keer via Yanni Gourde waardoor de teams in evenwicht de derde periode ingingen. Alex Killorn zette daarin Tampa voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, maar Joe Pavelski met zijn tweede van de wedstrijd en zijn twaalfde van de play-offs zorgde dat overtime noodzakelijk werd.