Nederland scoort op WK in China tegen Oostenrijk
Nederland scoort op WK in China tegen Oostenrijk

6 februari 202413:24

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

TeamNL Vrouwen IJshockey bereidt zich voor op WK met oOefenwedstrijden en trainingskamp in Oostenrijk

De Nederlandse nationale vrouwen ijshockeyploeg, TeamNL, is vol enthousiasme begonnen aan een belangrijke fase van hun voorbereiding op het aankomende Wereldkampioenschap in Klagenfurt, Oostenrijk. Met slechts enkele maanden voor het WK heeft coach Marco Kronenburg zijn team bijeengeroepen voor een intensieve trainingsweek, inclusief twee oefenwedstrijden tegen Oostenrijk.

Coach Kronenburg is blij met het trainingskamp: "Het is geweldig om het team weer bij elkaar te hebben en te zien dat bijna alle speelsters in topconditie verkeren. Deze week in Oostenrijk zal zeker van waarde zijn voor onze voorbereidingen op het WK."

De ploeg zal afreizen vanuit Heerenveen, met een tweede opstapplaats in Bunnik om de logistiek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Opmerkelijk is dat enkele speelsters al in Oostenrijk zijn, waaronder verdediger Hilde Huisman, Zoë Barbier en Michelle van Ooijen, die al ter plaatse zijn aangekomen vanuit hun woonplaatsen. Bieke van Nes zal vanuit Hongarije naar Oostenrijk komen om zich bij het team te voegen.

WK Klagenfurt

Met de steun van een gedreven coachingstaff en een toegewijd team, staat TeamNL vastbesloten om Nederland trots te vertegenwoordigen op het WK ijshockey in Klagenfurt, Oostenrijk, dat plaatsvindt van 21 tot en met 27 april 2024.