Vrouwenteam Thialf trainingskamp

18 juli 202120:08

Door Edwin Fischer

TeamNL-vrouwen op welverdiend zomerreces

Voor de Nederlandse TeamNL-vrouwen is zaterdag aan een lange periode van alleen maar trainen, zonder precies te weten waarvoor alle inspanningen gedaan worden, een einde gekomen. Op het nationaal trainingscentrum Papendal sloten de meiden van bondscoach Joep Franke de, door Corona, onzekere tijd af.

Drie weken vakantie moeten er voor gaan zorgen dat de batterij van de Oranjeselectie weer opgeladen gaat worden. De ijshockeyploeg werd enkele maanden geleden nog wel beloond met de toetreding tot het door NOC-NSF ge√Įnitieerde TeamNL (sporters of teams met olympische potentie). Een welkome, vooral financi√ęle steun in de rug voor het belangrijke seizoen (‚Äô21-‚Äô22) dat aanstaande is.

Belangrijk omdat in eerste instantie in oktober en november OKT ‚Äôen gehouden worden. Maar voor het team het belangrijkst, in april 2022 het debuut gemaakt wordt op het WK Divisie 1A in het Franse Angers. ‚Äė‚ÄôDaar willen we ons beste spel laten zien en eigenlijk verrassen. Want ons doel is een medaille halen‚Äô‚Äô, aldus Franke. Overigens, mocht Oranje in Frankrijk winnen of zilver pakken, dan volgt zelfs promotie naar het A-WK.

Franke start het nieuwe ijshockeyseizoen daar waar zaterdag ook afscheid genomen werd van anderhalf jaar ‚ÄėCorona-sporten‚Äô. Op Papendal dus. Zaterdag 14 augustus verwacht de TeamNL ijshockeyvrouwen-bondscoach zijn selectie weer op het nationaal trainingscentrum, om een dag later in Tilburg voor het eerst weer op het ijs te gaan staan.

In Stappegoor speelt het nationale vrouwenteam, waarvan maar liefst 11 speelsters komend seizoen competitief in het buitenland actief zijn, twee weken later een dubbele interland tegen Itali√ę.

Op 1 oktober vertrekt TeamNL al naar Polen om er een trainingskamp voor het eerste OKT te beleggen. Vanaf 7 oktober speelt Oranje in Bytom dat OKT tegen gastland Polen, Mexico en Turkije.