20 september 200400:00

Teams oefenen wisselvallig

Nederlandse clubs hebben wisselvallige resultaten geboekt tijdens de oefenwedstrijden ter voorbereiding op het seizoen. Geleen en Heerenveen verloren van tegenstanders uit respectievelijk België en Duitsland, terwijl Tilburg Trappers revanche nam op Leuven.

Heerenveen speelde een oefenwedstrijd tegen EC Wilhelmshafen, een ploeg uit de Regionalliga Ost. Door de tegenstander ten onrechte als vice-kampioen van Nederland aangekondigd, kregen de Friezen met 4-1 klop van Wilhelmshafen. De Duitsers zijn al wel wat verder in hun voorbereiding. Wilhemshafen kwam na tien minuten op voorsprong via Mario Beneizeris.

De bijzonder Nederlands klinkende Nico de Vries maakte er na enkele minuten in de tweede periode 2-0 van, terwijl import Avery Wilson nog voor het einde van de tweede doorgang de 3-0 scoorde. Echter nog voor het einde van deze periode sloeg Jacco Borger toe namens Heerenveen. Een foutje van doelman Rudie van der Holst gaf Avery Wilson vlak voor het eindsignaal de kans de eindstand op het scorebord te brengen.

Eaters speelde tegen Deurne de eerste wedstrijd met het nieuwe contigent Nederlands-Canadezen. De Slowaakse-Canadees Marek Babic versterkte de selectie van Geleen bovendien in deze wedstrijd. Hij is op proef bij de Limburgers. Dat weerhield tegenstander Deurne er niet van Geleen met 7-2 in te pakken. De treffers van Geleen kwamen op naam van Marek Babic en Nigel Heijen.

Trappers
Tilburg Trappers kreeg vorige week in de uitwedstrijd nog klop van Leuven Chiefs, maar revancheerde zich in eigen stadion met een 7-3 zege. Peter van Biezen brengt Trappers op voorsprong, Ryan van Diemen schiet de 2-0 binnen, terwijl Stanislav Nazarov een afstandschot binnenkogelt voor de derde Brabantse treffer.

Trappers verdubbelt deze voorsprong binnen drie minuten in de tweede doorgang via Nazarov, Ten Bokkel en Willemse. Ten Bokkel scoort in de slotperiode nog een keer, nadat Leuven met drie treffers de eindstand een wat dragelijker zicht heeft gegeven.

Leuven had een dag eerder minder moeite met Den Haag. De Chiefs wonnen deze ontmoeting in eigen huis met 4-1.