Wpfg

23 juli 202210:29

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

TeamStripesNL actief tijdens de World Police and Fire Games 2022

TeamStripesNL zal alle ijshockeywedstrijden voor hun rekening nemen tijdens de WPFG voor het onderdeel IJshockey, gespeeld op de ijsbanen Utrecht en Zoetermeer van 23 juli t/m 30 juli.

Om de 2 jaar worden de World Police and Fire Games georganiseerd en dit jaar is Nederland aan de beurt. Van over de gehele wereld komen in totaal zo’n 10.000 sporters, uit 70 landen (brandweer, politie of gevangenisbewaarders) naar Rotterdam om met elkaar te strijden in 63 verschillende sporten. Een van die sporten is ijshockey. Ruim een jaar geleden is er contact gelegd tussen de organisatie van de WPFG en TeamStripesNL, wat als uitkomst heeft gekregen dat 32 scheidsrechters actief zullen zijn tijdens het toernooi, welke in totaal 54 wedstrijden kent. De openingsceremonie van de WPFG zal vrijdag 22 juli worden gehouden in de Kuip in Rotterdam.


Het ijshockey toernooi zal worden gespeeld in 2 divisies (recreatie en 1e divisie), verdeeld over 2 ijsbanen. Zowel in Utrecht als Zoetermeer zullen dagelijks per locatie 3 wedstrijden worden gespeeld. De toegang is gratis.

Teams die zullen meedoen zijn:

Groep A


Montreal Fire Canada
Súreté du Québec Canada
Team Finland A Finland
Alberta Cubs Canada
Vancouver FDHC Canada
De Leeuwen Nederland
Dynamo Kharkiv Police OekraĂŻne


Groep B


Wolfhunters Nederland
Canada’s Finest Canada
Les BrĂşleurs de Glace Frankrijk
North American BP&FH America
UK Firefighters IHC Engeland
Team B Finland Finland
Toronto Fire HC Canada