Rob

19 juli 202211:02

Door Danny Micola von Fürstenrecht

TeamStripesNL maakt volgende stap in professionalisering

Jaarlijks scheidsrechterweekend

De laatste jaren is Referee in Chief Martin de Wilde druk doende met het werven van nieuwe scheidsrechters, maar ook om het kennis en kunde niveau omhoog te brengen van de huidige scheidsrechters van TeamStripesNL.

Twee seizoenen geleden zijn 3 fulltime Referees en 2 Linesperons uit de DEL uitgenodigd voor het jaarlijkse scheidsrechters weekend voor TeamStripesNL én clubscheidsrechters en hebben diverse presentaties gegeven. Daarnaast, mede door de lockdown in Duitsland met betrekking tot Covid, hebben ze zelfs wedstrijden met onze scheidsrechters op het ijs gestaan aangezien wij 4 weken later in Lockdown zijn gegaan. Dit jaar, tijdens het scheidsrechters weekend op zaterdag 27 en zondag 28 augustus, doen ze er nog een schepje bovenop. Door de goede internationale contacten heeft Martin de Wilde twee bijzondere gastsprekers weten te strikken. Het gaat om Lars Brueggeman (Officiating Manager DEL en lid van de Officiating Commissie van de IIHF) en Rob Shick
(sr. Officiating Manager van de NHL en consultant voor de IIHF), beide actief voor de IIHF tijdens de laatste olympische spelen

“Lars ken ik reeds een aantal jaren en via hem heb ik 2 jaar geleden een aantal Referees en Linespersons naar ons scheidsrechters weekend kunnen halen. Dit is door de Nederlandse scheidsrechters erg goed ontvangen. Afgelopen seizoen ben ik uitgenodigd geweest voor de Duitse versie van het scheidsrechters weekend en heb daar Rob leren kennen. Rob was erg nieuwsgierig hoe wij het in Nederland voor elkaar hebben met betrekking tot de scheidsrechters en raakte enthousiast over mijn plannen en visie voor de toekomst. Rob gaf aan graag te willen ondersteunen als dit nodig zou zijn. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd en ik ben sinds die tijd bezig geweest om Lars en Rob naar Nederland te krijgen. De drukke agenda van Lars en Rob namens de DEL, NHL en IIHF maakte dat we ons scheidsrechters weekend uiteindelijk met een week hebben moeten vervroegen.”

— Martin de Wilde is erg in zijn nopjes met de ondersteuning van deze twee zeer ervaren personen.
Lars DEL

Diverse presentaties

Naast dat Lars en Rob diverse presentaties zullen verzorgen aan de ruim 60 scheidsrechters, zullen ze ook in actie komen als Officiating Coach tijdens wedstrijden. Met medewerking van IJshockey Nederland zullen er op zaterdag 27 augustus 2 wedstrijden worden georganiseerd, waarbij om de 4 minuten er nieuwe scheidsrechters op het ijs gaan en de scheidsrechters die van het ijs komen coaching gaan krijgen van Lars en Rob. Daarna gaan ze nogmaals 4 minuten het ijs op en krijgen ze daarna weer coaching. Dit is voor zowel de scheidsrechters als de Referee Coaches van TeamStripesNL een unieke kans en erg leerzaam.

Coaches en captains geef je op!

Tijdens de editie van het scheidsrechters weekend van 2021 zijn de coaches en captains uitgenodigd geweest van alle eerste- en eredivisie teams. Dit was een dusdanig succes dat we dit jaar daar een vervolg aan gaan geven en willen we ook de coaches en captains van de Nederlandse BeNe League teams daar aan toevoegen. Ook hier zullen Lars en Rob bij aanwezig zijn en de samenwerking benadrukken tussen de teams en de scheidsrechters. Een wedstrijd gaat uiteindelijk om de twee teams die op het ijs staan, daar komen de supporters voor naar de ijsbaan, maar wij zijn als derde team op het ijs noodzakelijk om het veilig en volgens de regels te laten verlopen. Een goede samenwerking en communicatie met elkaar is daarin onmisbaar.


Coaches en captains die zondag middag 28 augustus willen deelnemen aan deze bijeenkomst zijn van harte welkom van 13:00 tot 15:30 uur in het T-Kwadraat in Tilburg.

Geef je op bij [email protected]