De Ilse Robben Awards uitgereikt
De Ilse Robben Awards uitgereikt

10 september 202321:55

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Terugblik op een geslaagd Girls Only IJshockey Toernooi 2023!

Ilse Robben Award gewonnen door Bianca Schipper

Afgelopen weekend was het weer zover: het Girls Only IJshockey Toernooi, en wat een geweldig evenement was het! Meiden vanuit alle hoeken van het land verzamelden zich in het Thialf ijsstadion in Heerenveen voor dit bijzondere toernooi, dat mogelijk werd gemaakt door de inzet van talloze vrijwilligers.

Het Girls Only IJshockey Toernooi was wederom een groot succes, waarin de deelneemsters zich van hun beste kant hebben laten zien. Het was een weekend vol leuke wedstrijden, opwinding en kameraadschap op het ijs.

We willen alle deelneemsters bedanken voor hun passie en toewijding, evenals de vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Samen hebben jullie dit toernooi tot een onvergetelijke ervaring gemaakt.

Ilse Robben Award 2023

Dit jaar is de Ilse Robben Award toegekend aan iemand die zowel nationaal als internationaal veel betekend heeft voor het vrouwenijshockey. Deze persoon is al 37 jaar lid van IJshockey Nederland.

Vanaf haar 5e jaar speelt zij al ijshockey en tot op de dag van vandaag is zij actief in deze sport. Na haar carrière als speelster bij het nationale vrouwenteam, waar zij maar liefst 32 interlands heeft gespeeld, besloot zij verder te gaan als scheidsrechter op zowel nationaal als internationaal niveau. Hier heeft zij 12 IIHF toernooien gefloten en heeft zij samen met Debby Hengst de A-poule bereikt. Vele wedstrijden heeft zij samen met Debby en Ilse Robben op het ijs gestaan als scheidsrechter, waardoor zij voor velen een voorbeeld is geworden van wat er mogelijk is na je carrière als speler. Gedurende haar loopbaan als scheidsrechter is zij blijven spelen en is zij de drijvende kracht achter het Groningse vrouwenteam geweest gedurende de afgelopen 15 jaar. Vorig jaar lukte het helaas niet om een competitieteam samen te stellen, maar dit jaar zijn zij weer terug in de competitie en uiteraard maakt zij daar weer deel van uit.

Ilse zou trots zijn dat de award dit jaar naar deze persoon gaat vanwege haar inzet voor het vrouwenijshockey.

De Ilse Robben Award gaat dit jaar na Bianca Schipper.

Ilse Robben talent Award 2022

Ook dit jaar is de Talent Award van 2022 uitgereikt aan een persoon die de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid en door hard werken veel doelpunten heeft verzameld in de vrouwencompetitie. Ze is zelfs topscorer van de competitie geworden met 30 doelpunten en 17 assists in slechts 16 wedstrijden. Bovendien heeft ze al twee keer deelgenomen aan de WK's als lid van het U18 nationaal vrouwenteam, waarbij ze ook doelpunten heeft gescoord. Het is extra bijzonder dat ze dit jaar haar laatste jaar bij de U18 afsluit met een WK in haar eigen land, het prachtige Heerenveen.

De Ilse Robben Talent Award van 2022 gaat naar Indy van der Meiden (Red Eagles Den Bosch).

Ilse Robben talent Award 2023

Dit jaar is de Ilse Robben Talent Award uitgereikt aan een 10-jarige iemand die al sinds haar 5e ijshockey speelt. Haar ultieme droom is om in het Nederlands team te spelen en zij kijkt enorm op tegen Roos Karst. Ze traint 2 keer per week als speler en 1 keer als goalie, omdat ze dat niet alleen leuk vindt, maar ook zeer bedreven in is. Dit jaar heeft ze zelfs de kans gekregen om uit te komen voor de U13, wat een level-up is in haar carrière. Tijdens het girls weekend hebben alle coaches hun stem uitgebracht, en met de meerderheid van de stemmen gaat de Ilse Robben Talent Award naar haar:

Emma Steenland, speelster van Smoke Eaters Geleen

De Ilse Robben Awards uitgereikt
De Ilse Robben Awards uitgereikt
P9101312
P9101266
P9101252
P9101245