Eaters Special Jersey

11 oktober 201621:46

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up Week 1

Het begint buiten langzaam kouder te worden. De zomer is voorbij, de winter kondigt zich aan. Tijd om de Tuesday Round-up uit de kast te halen, de wekelijkse terugblik op het weekend dat was en nog veel meer.

Veteranenwedstrijd

Geleen Eaters speelt op zes november een bijzondere wedstrijd. De ontmoeting in Glanerbrook met Luik staat in het teken van Wounded Warriors en Soldier On, organisaties die opkomen voor veteranen. Eaters-speler Brad Westerman is een actieve Canadese militair. Hij diende onder meer in Afghanistan.

Eaters special jersey

Veteranenwedstrijd II

Een deel van de recette alsmede de opbrengst van een shirtveiling gaat naar deze organisaties die actief zijn in Nederland, de Verenigde Staten en Canada. van de wedstrijd is ook aandacht voor veteranen met psychische of lichamelijke problemen. Eaters speelt de wedstrijd in speciale shirts, die dus geveild gaan worden.

Broedertwist

Afgelopen zaterdag speelden de broers Niels en Chris van der Vossen namens respectievelijk Heerenveen en Groningen tegenover elkaar in de bekercompetitie, reden voor de Leeuwarder Courant voor een verhaal. ‚ÄėVan Niels heb ik vooral geleerd dat je heel hard moet werken. Hij heeft meer talent, maar ook dan moet je keihard je best doen om iets te bereiken‚Äô, vertelt Chris in het verhaal, dat verder hier te lezen is.

Pohlman uitgeschakeld

Calvin Pohlman van Amsterdam is de komende weken uitgeschakeld. Tijdens de ontmoeting met Groningen afgelopen zondag brak de forward zijn enkel. In drie wedstrijden dit seizoen in de beker kwam de 25-jarige aanvaller tot nu toe tot een goal en drie assists.

Schorsingen

Nijmegen Devils moet het komende weken stellen zonder Dylan Collard en Wesley Hendriks. Het duo hield aan de ontmoeting met Eindhoven Kemphanen van afgelopen zaterdag een schorsing over zijn twee wedstrijden. Daardoor missen zij de ontmoetingen met Tilburg op 14 oktober en Geleen op 21 oktober. Namens Eindhoven mist Nick Verschuren de ontmoetingen met Tilburg op 15 oktober en Geleen op 23 oktober.

Leeuwarder comeback

Goed nieuws uit Leeuwarden. De lokale Capitals zijn terug in de Eerste Divisie. De eerste wedstrijd terug werd nog met 6-1 verloren van het Promotieteam van Tilburg Trappers, maar een week later was er de eerste overwinning. In eigen huis werd met 4-1 gewonnen van het tweede team van Nijmegen. De winnende goal werd op de powerplay gescoord door Arjen Dijkstra.

Nagtzaam released

Het avontuur van Nardo Nagtzaam bij de Norfolk Admirals van de ECHL heeft maar kort geduurd. De 26-jarige international werd net als vier andere spelers gereleased door de club en moet dus op zoek naar een andere optie voor het komende seizoen.

Mason in middenmoot

Steve Mason is na zijn blessureleed van vorig jaar weer terug. De forward speelt net als vorig jaar voor Rapperswil-Jona Lakers op het tweede niveau in Zwitserland. Na zeven wedstrijden heeft Mason één goal op zijn naam. Zijn team staat vooralsnog op de zevende plaats in de liga die in totaal twaalf ploegen telt.

Brown River Driver

Lester Brown speelt ook komend seizoen in de Federal Hockey League. De geboren Amsterdammer heeft een contract getekend bij de Berlin River Drivers. De ploeg uit New Hampshire begint aan zijn tweede seizoen in de liga. Hem staat een competitie met 56 wedstrijden tegen vijf andere teams te wachten, gevolgd door play-offs voor de top vier. Brown speelde vorig jaar voor de Danville Dashers.

Schaafsma werkt aan toekomst

Jamie Schaafsma wacht een nieuwe toekomst. De Nederlandse-Canadees speelt ook komend seizoen voor Fort Wayne Komets, is daar opnieuw de captain, maar voegt daar ook de verantwoordelijkheid als assistent-coach aan toe. Volgens general manager David Franke wil Schaafsma zich voorbereiden op een toekomst als coach in het ijshockey. De 33-jarige Schaafsma begint aan zijn dertiende seizoen als prof. Hij speelde voor het laatst in 2011 voor Oranje.