Nl kevin bruijsten close 2010

29 november 201620:51

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up

Het werd weer eens tijd voor een round-up. Met in deze editie het tragische verhaal van Danny Hansen, een nieuwe baan voor Barry Smith, genomineerde sportploegen en updates over een aantal Nederlanders in het buitenland.

Eindhovens Dagblad had afgelopen weekeinde een indrukwekkend verhaal over de 23-jarige Danny Hansen, ijshockeyer en deelnemer aan Crashed Ice. De voormalige Kemphaan had als gevolg van een ongeval al tien jaar last van beperkt zicht, maar wordt langzaam blind. ‚ÄėIk zag het niet meer zitten. Blind worden is een vonnis waartegen je niet in beroep kunt gaan‚Äô, vertelt de speler in de krant.

Hij ging door een moeilijke periode heen, maar is inmiddels vastbesloten door te gaan, vertelt hij de interviewer. ‚ÄėIk zag onlangs op tv een blind meisje van zestien. Ze had zwemgoud gewonnen op de Paralympics van Rio. Een prachtig meisjes. Door haar ben ik op zoek naar een sport waarin ik als blinde kan presteren. En ik wil een opleiding volgen. Of gaan werken met jongeren die blind worden. Kan vrijwilligerswerk zijn, maar ik ga eerst praten met mensen die slechtzienden en blinden helpen.‚Äô

Oud-coach Barry Smith van Tilburg Trappers en het nationale team heeft een nieuwe baan. De geboren Amerikaan gaat als assistent-coach aan de slag bij de Sudbury Wolves uit de Ontario Hockey League. Hij volgt in die functie ex-NHL-verdediger Drake Berehowsky op. Smith krijgt bij de Wolves vooral de verantwoordelijkheid voor de defensie. De afgelopen twee jaar was Smith hoofdcoach van Amiens in Frankrijk.

Tilburg Trappers is genomineerd als Sportploeg van het Jaar in Tilburg. De regerende kampioen in de Oberliga heeft concurrentie van de veldhockeyers van HC Tilburg en de beachhandbalsters van Camelot. De U17 van Trappers is bovendien genomineerd voor de jeugdsportprijs in de categorie teams. De winnaar wordt bekendgemaakt op 15 december.

Op zijn beurt is Geleen genomineerd voor de Sportprijs Limburg 2016 in de categorie Sportploegen. Eaters won de Ron Bertelingschaal en was verliezend bekerfinalist tijdens de afgelopen jaargang. Concurrenten zijn wielerploeg Boels Dolmans uit Bunde en de handballende Lions uit Sittard-Geleen. Meestemmen kan via dit formulier.

Ook Groningen kan wel wat hulp gebruiken. GIJS is in de race voor een financi√ęle bijdrage van de Stichting Specsavers Steunt. Tot en met 12 december kan via de site van de stichting dagelijks worden gestemd op het goede doel.

Dundee Stars zijn met een goede serie bezig. De ploeg van Kevin Bruijsten haalde punten in de laatste zeven wedstrijden, waaronder een 3-6 overwinning in Manchester afgelopen zondag. Bruijsten speelde tot nu toe elf wedstrijden, waarin hij twee goals en twaalf assists voor zijn rekening nam. Daarmee is hij inmiddels de nummer twee op de topscorerslijst. De club heeft nu vijftien punten in zestien wedstrijden en staat daarmee zevende in de liga met tien clubs.

Mike Dalhuizen staat met HC Torpedo Ust-Kamenogorsk na 27 wedstrijden op de vierde plaats in de VHL. De club staat middenin een cluster van zes teams die binnen vijf punten van elkaar om de koppositie strijden. Dalhuizen speelde tot nu toe 25 wedstrijden en was daarin goed voor zes goals en negen assists met 31 strafminuten. Daarmee is hij de nummer vier op de topscorerslijst van de club.

Bij die wedstrijd in Manchester stond Bruijsten tegenover Nardo Nagtzaam, die inmiddels vier wedstrijden heeft gespeeld voor de Manchester Storm. Nagtzaam had een assist in de wedstrijd, zijn eerste punt na zes wedstrijden voor de ploeg uit de hoogsgte Britse liga.

De 20-jarige Mordy Munichman, vorig jaar nog actief voor Geleen in de Beneliga, heeft de overstap gemaakt naar Viggbyholms IK waar hij op het hoogste jeugdniveau in Zweden gaat spelen. Hij was het seizoen begonnen in Noord-Amerika bij New Tecumseth Civics in de GMHL. Bij zijn nieuwe club spelen ook de jonge Belgen Cedric Delmarche en Lucas Tambeur.