Div teams 1314

29 oktober 201315:47

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up Week 4

Het is weer dinsdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Round-up. In deze editie onder meer aandacht voor een Belgische zoektocht, een boze Andy Tenbult, een sponsor die uitlegt waarom ijshockey zo populair is onder ondernemers en de onvrede bij Chris Eimers over twee sleutelspelers in zijn ploeg.

De Belgische ijshockeybond moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Ex-Eaters-coach Jos Lejeune, die deze functie de afgelopen jaren vervulde, heeft zijn positie neergelegd. 'Gezien we nu aan het begin staan van een nieuw ijshockeyseizoen, zullen we niet over één nacht ijs gaan om een nieuwe bondscoach aan te stellen. De nieuwe sportieve en bestuurlijke verantwoordelijken voor het nationale team, met name Guy Van Der Stuyft en Hub Van Grinsven, hebben de opdracht gekregen om met de huidige medewerkers te spreken en in samenspraak met de aanvoerder van onze seniorenploeg een shortlist over te maken aan de Raad van Bestuur, welke dan zal beslissen over de aanstelling', zegt bondsvoorzitter Pascal Nuchelmans in De Morgen.

Steve Mason is nog altijd op zoek naar een nieuwe club. De international was eerder op proef bij de Florida Everblades in de ECHL, maar gaat nu een poging wagen bij Olten in Zwitserland. Omdat Mason in de jeugd een aantal jaren in Zwitserland heeft gespeeld, zijn vader Doug was daar toen coach, geldt hij daar niet als import. Olten speelt op het tweede niveau in Zwitserland.

Eaters-coach Andy Tenbult was na de thuisnederlaag tegen Heretals niet te spreken over de arbitrage. Vooral de tijdstraffen na drie harde checks maakten hem kritisch. 'Ik hou er niet van om naar de arbitrage te wijzen, maar tot drie keer toe was het terecht geweest om die jongen naar de kleedkamer te sturen. Maar ze krijgen twee minuten. Dat druist gewoon in tegen alle ijshockeywetten ter wereld. Zelfs in Canada, waar vele malen fysieker gespeeld wordt dan hier, was dit niet getolereerd. Ongekend. Herentals is een vieze ploeg. Ze spelen altijd stevig, dat weten we. Blijkbaar moeten we ons daar bij neerleggen', zegt hij in dagblad De Limburger.

Ook voor de ijshockeyfans in Geleen had de Nederlandse-Canadees in Limburgse dienst harde woorden vanwege de relatief lege tribunes. 'Kijk nou eens hoe weinig mensen er zijn. We hebben keihard geknokt om ijshockey te behouden in Geleen. Mensen hebben daar zo enorm veel tijd ingestoken. En dan zit het hier verre van vol.Waar zijn die supporters gebleven?', vraagt hij zich af in het dagblad.

AD/Haagsche Courant laat Theo Vuyk, eigenaar van een verkeersschool en hoofd commerciele zaken bij de club, aan het woord, 'Weet je wat het is. Als je eenmaal door ijshockey gegrepen bent, laat het je niet meer los. Ik heb zelf gevoetbald, in eerste elftallen bij clubs als Groen Wit'58 en Archipel. IJshockey alleen voor de fun, puur recreatief. Maar er zit zo veel in, het gaat zó snel. En het is meedogenloos. Vergeet niet: vanavond is HYS' derde duel in vijf dagen. En dan volgen er de komende drie dagen nog twee - zondag staan ze alweer in Tilburg op het ijs. Je kan niet zeggen dat de spelers niet keihard werken. Ik denk dat dit ondernemers aanspreekt, want dat doen wij zelf ook.'

Chris Eimers had in Leeuwarder Courant vrede met het verlies in overtime in Herentals zondag. 'Omdat je respect moet hebben voor het harde werken van Herentals om de 3-1 achterstand goed te maken. We hebben, op de tweede periode na, een goede wedstrijd gespeeld', zei Eimers. Hij had ook kritiek. 'Er zijn twee jongens die nu echt wat moeten gaan laten zien. Daar is Tony Demelinne er een van. Hij is misschien wel de speler met het meeste talent in onze competitie, maar Tony heeft op dit moment niet de commitment om in maart kampioen te worden.' Wie de andere speler is, vermeldt het artikel niet.

Coach Josh Mizerek toont zich in Eindhovens Dagblad kritisch over de 22-jarige verdediger Raimonds Tubelis, een van de Letse imports, na de ruime nederlaag tegen Tilburg Trappers. Vooral het uitverdediger dwars door het verdedigingsvak dat tot de 0-3 leidde was de Amerikaan een doorn in het oog. 'Het is niet de eerste keer. Ik heb hem er al eerder op aangesproken. Raimonds is jong, maar ook jonge spelers hebben hun verantwoordelijkheden. Dat moet hij gaan beseffen.'

Het was een saaie week in de strijd om de positie van Strafbankkoning. De topdrie liep afgelopen weekeinde niet tegen straffen op. Dat betekent dat Nils Vroemans van Herentals met 56 minuten de koploper blijft, terwijl Vladislav Dobrenkijs (46) en Jeroen van Olphen (45) de rest van het podium vullen.