Ice Hockey 4285440 1280
— © Soerli, Pixabay.com

28 februari 202006:46

Door Joep Meijsen

Thursday roundup: Leuven naar de play-offs

Leuven Chiefs boekte donderdagavond een 4-10 overwinning in Antwerpen en plaatste zich daarmee definitief voor de play-offs. Adam Logozzo scoorde vier keer in een wedstrijd met ruim 230 strafminuten.

Door de winst komt Leuven met nog één wedstrijd te spelen op 27 punten. Nummer negen Zoetermeer heeft nog twee wedstrijden voor de boeg en kan in theorie nog wel gelijk komen in punten, maar op onderling resultaat zou Leuven dan de hogere positie op de ranglijst krijgen. Derhalve is Chiefs nu zeker van de play-offs. De ploeg heeft nog een wedstrijd tegen hekkensluiter Tilburg op het programma staan en moet andere resultaten in de gaten houden om te zien wie de tegenstander wordt in de eerste ronde van de play-offs.

Antwerpen stond overigens na twintig minuten spelen via twee goals van Axl Kila op voorsprong op eigen ijs. Leuven stelde hier alleen een goal van Jeffie Versin tegenover. Via goals van Oscar Delbrassine en Logozzo greep Leuven echter het initiatief in de tweede periode en bouwde dit in de slotperiode uiteindelijk uit naar een forse overwinning. Logozzo scoorde nog twee keer, Delbrassine was nog een keer succesvol, Boris Kolyasnikov, Rino Dhondt en Nathan Compere waren ook succesvol.

Ondanks de forse uitslag was de wedstrijd nog wel lange tijd erg spannend. Via Riku Koskinen kwam Antwerpen aan het begin van de slotperiode nog gelijk en met een shorthanded goal, zijn derde treffer van de wedstrijd, zorgde Axl Kila er zelfs voor dat Antwerpen nog heel even op voorsprong kwam. Straffen werden de ploeg daarna echter fataal en van de zeven goals van Leuven in de slotperiode vielen er vier op de powerplay en werd er een shorthanded gescoord. Antwerpen liep uiteindelijk tegen een enorme 133 strafminuten op.

Simon Dozin, Patryk Wysocki en goalie Neil Bruyninckx werden wegens vechten van het ijs gestuurd aan de kant van Antwerpen. Oscar Delbrassine en Jeffie Versin gebeurde hetzelfde aan de kant van Leuven. Phantoms sluit het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Nijmegen en een uitwedstrijd bij Luik.