Teamfoto Girls Only Weekend

8 september 202107:09

Door Joep Meijsen

Tiende editie van Girls Only Hockey Weekend

Het Girls Only Hockey Weekend wordt komende zaterdag en zondag voor de tiende keer gehouden. Plaats van handeling is Thialf in Heerenveen.

Het Girls Only Hockey Weekend is een initiatief van de internationale ijshockeyfederatie IIHF, dat tien jaar geleden door een groep Nederlandse vrijwilligers enthousiast werd omarmd en gebruikt om het Nederlandse vrouwenijshockey een enorme impuls te geven. Het groeide al snel uit tot een evenement dat een vaste plek kreeg op de kalender van het Nederlandse ijshockey.

De opzet is dat deelnemers zich individueel inschrijven en worden ingedeeld in teams, die vervolgens een toernooi spelen. Omdat de teams een mix zijn van ervaren internationals en jongeren is het voor alle deelnemers een leuk en leerzaam weekend met veel ijstijd voor iedereen.

Een jaarlijks hoogtepunt van de dag is de uitreiking van twee awards. Het gaat daarbij om de Ilse Robben Award, die wordt uitgereikt aan iemand die zich bijzonder inzet voor of veel betekent voor het Nederlandse vrouwenijshockey. De laatste winnaar was in 2019 Sietske van de Brink, terwijl de prijs eerder werd uitgereikt aan Nancy van der Linden, Jenny Goessens, Debby Hengst, Mandy Gooijer en Ron en Heidi Moors.

De prijs is genoemd naar Ilse Robben, de Nederlandse linesman die in 2009 op 39-jarige leeftijd overleed en die als een van de beste vrouwen in haar vak ter wereld als eerste vrouw actief was in de eredivisie in Nederland en op het ijs stond tijdens de Olympische Spelen in Turijn en Salt Lake City. De Ilse Robben Award wordt sinds 2014 uitgereikt.

Komend weekeinde wordt ook weer de Ilse Robben Talent Award uitgereikt, gekozen door coaches/organisatie en bondscoaches aan een speelster die zich zowel op het ijs als daarnaast goed ontwikkeld heeft.

Bekijk ook de speciale Facebook-pagine van het Girls Only Hockey Weekend >>>