23 februari 200700:00

Door Joep Meijsen

Tijgers haalt versterking

Amsterdam heeft zich op de valreep voor de play-offs nog versterkt met international Chad Euverman. De Nederlandse-Canadees komt over van Future Bolzano, dat is uitgeschakeld voor de play-offs in de tweede Italiaanse liga.

Amsterdam geeft Euverman op als vervanger van de vlak voor Kerstmis vertrokken verdediger Kaj Kallarsson. Deze heeft volgens de statistieken vijf wedstrijden gespeeld in de competitie, waardoor zijn vervanger speelgerechtigd is tijdens de play-offs.

Voor Euverman, die ook al voor het seizoen in verband werd gebracht met Amsterdam, is het een terugkeer naar Nederland. Tot vorig seizoen speelde de in New Westminster, British Columbia, geboren ijshockeyer vier seizoenen in Geleen. In Itali√ę speelde Euverman als verdediger en had hij zeven goals en veertien assists.

Euverman debuteerde twee jaar geleden voor de Nederlandse nationale ploeg en zit ook bij de voorselectie voor het wereldkampioenschap in China. Door zijn overgang naar Amsterdam, blijft hij langer actief en dus fitter voor de nationale ploeg.

Vorig jaar had Euverman 22 goals en 28 assists in 45 wedstrijden voor Geleen. Daarmee was hij de nummer vijf op de topscorerslijst van deze club. Amsterdam treft tijdens de komende play-offs waarschijnlijk op Tilburg Trappers.