Trappers vanlieshout skate 1213

7 juli 201322:51

Door Remco

Tilburg: Brekelmans blijft, van Lieshout stopt

Maarten Brekelmans maakt volgend seizoen ook deel uit van de selectie van Tilburg Trappers. Verdediger en international Max van Lieshout stopt met ijshockey op hoog niveau in verband met zijn studie.

Dat meldt Tilburg Trappers op haar website. Maarten Brekelmans is op dit moment nog aan het revalideren van een zware knieblessure. De aanvaller liep de blessure op in het laatste duel van het seizoen tegen Hijs Den Haag. Brekelmans speelde na een korte pauze die wedstrijd nog wel uit. De klachten hielden echter aan, waarna in het ziekenhuis werd geconstateerd dat de linkerkruisband was afgescheurd.

De 21-jarige aanvaller begint komend seizoen aan zijn vierde jaar in de hoofdmacht van Tilburg. Afgelopen seizoen kwam Brekelmans tot acht goals en zeven assists in 46 wedstrijden.

Tilburg moet wel afscheid nemen van de verdediger Max van Lieshout. De 24-jarige van Lieshout laat weten dat hij het topijshockey niet langer kan combineren met zijn studie in Wageningen. Van Lieshout maakte vorig seizoen nog deel uit van het Nederlands team dat stuntte tijdens het OKT in Boedapest. Na zijn jeugdopleiding in Tilburg speelde van Lieshout ook eredivisie-ijshockey in Nijmegen en Eindhoven.