Trappers lee close 1314

7 november 201309:52

Door [email protected]

Tilburg dendert door Dordrecht

Trappers noteerde woensdag in Dordrecht de negende overwinning van het seizoen. Op de Sportboulevard werd thuisploeg Lions eenvoudig opzij gezet. De Canadees Aaron Lee was goed voor drie goals en een assist in de 1-8 winst.

De ploeg van coach Paul Gardner had bijna een kwartier nodig om voor het eerst op voorsprong te komen, maar gaf deze daarna niet meer uit handen. Josh Prudden en Bob Teunissen tekenden voor de goals in de eerste periode, terwijl Aaron Lee en Ivy van den Heuvel de score in de tweede periode uitbreidden.

Tussendoor had Jeroen van den Broek op een powerplay de 1-3 gescoord, maar die goal was eigenlijk alleen voor de statistieken belangrijk. Goalie Nick Broadwater keepte voor Trappers verder een foutloze wedstrijd.

In de derde periode bepaalden Diederick Hagemeijer en Aaron Lee (2x) de eindstand op 1-8. Scheidsrechter Sven Bergman deelde maar 20 strafminuten uit, waarvan 10 bij een opstootje tussen Peter van Biezen en Erik Vos tien minuten voor tijd. De twee gingen elkaar te lijf na een charging van Aaron Lee.

Lee heeft nu met 18 stuks de meeste goals in de competitie op zijn naam staan. Raphael Joly van Den Haag volgt op twee doelpunten afstand en Craig Voakes van Herentals op vier. De Canadees moet in totaal aantal punten alleen ploeggenoot Peter van Biezen voor zich dulden. De geboren Tilburger heeft met 24 assists en zes goals twee punten voorsprong op Lee.

Dankzij de overwinning staat koploper Tilburg nu weer vier punten los van Den Haag. Trappers reist vrijdag af naar Herentals voor de ontmoeting met de huidige nummer drie van de ranglijst. Dordrecht blijft op drie punten achterstand van Heerenveen, dat nu een wedstrijd minder gespeeld heeft. Lions heeft vrijdag de lastige uitwedstrijd tegen Den Haag op het programma staan.