Trappers loginov close 1314

26 december 201423:20

Door Joep Meijsen

Tilburg doorbreekt zegereeks Flyers

Tilburg heeft op Tweede Kerstdag de lange zegereeks van Heerenveen doorbroken. De ploeg van Paul Gardner won voor eigen publiek met 4-1.

Daarmee wordt een zegereeks doorbroken die begon na de 5-4 nederlaag op 31 oktober tegen hetzelfde Trappers-team en die in totaal veertien wedstrijden duurde. Ondanks de nederlaag tegen Tilburg blijft Flyers wel koploper in de Eredivisie wanneer gekeken wordt naar de totaalstand, met vier punten voorsprong op Trappers. De Tilburgers hebben nog wel een wedstrijd in de hand.

In de strijd om de tweede periode staat Tilburg echter nu bovenaan met zes punten uit drie wedstrijden. Flyers heeft evenveel punten, maar een wedstrijd meer gespeeld. De ploeg van Chris Eimers doet als winnaar van de Eerste Periode echter niet meer mee om de winst in deze periode.

Flyers kwam via een goed uitgespeelde aanval na zeven minuten spelen op voorsprong. Marcel Kars profiteerde daarbij van het goede voorbereidende werk van Mitch Bruijsten. Het duurde tot de tweede periode voordat Tilburg langszij kwam. Alexey Loginov was het die Sjoerd Idzinga wist te verslaan met een schot vanaf de blauwe lijn.

Vlak voor het einde van de periode wist Nick de Ruijter zijn ploeg op voorsprong te zetten, terwijl treffers van Alexey Loginov en Maarten Brekelmans aan de andere kant van de pauze de ontmoeting in het slot gooiden. Daarmee sluit Flyers de ijshockeyjaargang af met een nederlaag. De eerstvolgende wedstrijd voor de Friezen staat op 3 januari op het programma. Ook dan is Tilburg de tegenstander.

Tilburg kan nog niet aan de champagne. Het team van Paul Gardner moet zondagavond nog aantreden in Geleen.