Trappers vdheuvel celeb 250113

26 januari 201300:52

Tilburg heeft genoeg aan opleving

Tilburg Trappers keek een groot deel van de wedstrijd tegen Eindhoven tegen een achterstand aan, maar had genoeg aan een opleving in het laatste kwartier om de wedstrijd alsnog ruim naar zich toe te trekken. Ivy van den Heuvel scoorde een hattrick.

Lange tijd leek Eindhoven de wedstrijd in Tilburg onder controle te hebben. De ploeg van Josh Mizerek kan ieder puntje gebruiken in het achterhoedegevecht om de laatste play-off-plek. De verliezende bekerfinalist liet zich echter in de slotperiode alsnog van slag brengen door Trappers en bleef met lege handen achter.

Tilburg op zijn beurt speelde voor een zeer goed gevuld ijsstadion het grootste deel van de wedstrijd zonder al te veel overtuiging en mocht wellicht zelfs van geluk spreken dat Kemphanen de marge niet verder opvoerde dan twee treffers. Toen de winnende bekerfinalist echter eenmaal op gelijke hoogte was gekomen, ging het hard en eindigde de wedstrijd alsnog in een ruime 6-2 zege.

Marc Donders had de eerste echt grote kans van de wedstrijd. De in Tilburg geboren forward van Kemphanen zag zijn inzet echter op de lat belanden. Na een videoreview besloot scheidsrechter De Brabander dat de puck de lijn niet was gepasseerd. Het was uiteindelijk de jeugdige Raymond van der Schuit die liet zien te beschikken over een neusje voor doelpunten.

De in Rotterdam geboren aanvaller keerde recent terug van een blessure en stond bij de tweede paal op de juiste plek om een pass van Niko Suoraniemi door de crease met een prima hoog schot af te werken. Een dubbele straf tegen Gregg Collins tegen het einde van de periode leverde Tilburg de beste kans op een gelijkmaker, maar de ploeg van Barry Smith slaagde er amper in gevaarlijk te worden.

Dat lukte vroeg in de tweede doorgang Jan Bohac wel. De Tsjech van Kemphanen wist in het restant van de straf tegen Collins shorthanded de voorsprong te verdubbelen. Eenzelfde scenario speelde zich vijf minuten later af. Deniz Mete moest vier minuten gaan brommen en geklungel op de blauwe lijn bij Kemphanen bood Ivy van den Heuvel de mogelijkheid er alleen vandoor te gaan en met succes af te ronden.

De 1-2 stand bleef lang op het scorebord staan, maar werd door Tilburg uiteindelijk op zijn kop gezet met twee goals in zes seconden. Eerst was het Van den Heuvel die wat gelukkig van dichtbij voor de gelijkmaker zorgde en direct vanaf de face-off was het Jeffrey Melissant die profiteerde van een ongelukkig moment voor Deniz Mollen in het doel bij Eindhoven.

In de minuten daarna sloegen ook Maarten Brekelmans, nogmaals Van den Heuvel en tenslotte Josh Prudden nog hun slag. De laatste twee treffers vielen op de powerplay.

Ook vrijdagavond wist Friesland Flyers tegenstander Herentals met 5-3 de baas te blijven, waardoor ook voor de regerende Belgische kampioen de kansen op de play-offs steeds kleiner worden. Jerry Pollastrone had twee goals en een asist in de wedstrijd. Sander Dijkstra, Brent Janssen en Tony Demelinne in het lege net zorgden voor de andere Flyers-goals.

Herentals hield dankzij goals van Tylen Melancon, Matt Crowell en Mitch Morgan lang zicht op minimaal een puntje in Thialf. De ploeg kwam via Morgan tien minuten voor tijd op 3-3, maar de goal van Janssen twee minuten voor tijd, gevolgd door de empty-netter zorgden ervoor dat de punten werden veiliggesteld door de Friezen.