Trappers vs Leipzig 2017 bowles scoort

29 oktober 201721:49

Door Joep Meijsen

Tilburg in overtime langs Leipzig

Tilburg Trappers heeft zijn zegereeks in de Oberliga zondag een vervolg gegeven met een overwinning in de topper tegen Leipzig. Trappers had daar overigens wel overtime voor nodig. Parker Bowles scoorde in de extra tijd het winnende doelpunt.

Sinds het verlies in het openingsweekeinde tegen Hannover Scorpions rijgt de regerende kampioen de overwinningen aan elkaar in de Oberliga. Na de ruime zege afgelopen vrijdag in Herne wachtte Tilburg op zondagmiddag in eigen huis de zware klus tegen het eveneens sterk aan het seizoen begonnen Leipzig. Een duel tussen de nummers één en twee in de competitie.

Het werd in de als altijd goedgevulde ijshal in Tilburg een spannende wedstrijd waarbij Trappers tot twee keer toe uit achterstand terug moest komen. Dit gebeurde ondanks een flitsende start van Trappers dat binnen vijf minuten al een 2-0 voorsprong op het scorebord had staan. Parker Bowles opende de score, waarna de Tilburgse marge door Mickey Bastings werd verdubbeld.

Acht minuten later was de situatie in de wedstrijd echter alweer compleet op zijn kop gezet en keek Tilburg ineens tegen een 2-3 achterstand aan. Damian Martin, Hubert Berger en Ian Farrell scoorden de goals namens Leipzig, dat op vrijdag met 5-2 had gewonnen van Duisburg in de andere topwedstrijd van het weekeinde.

Het was Nick de Ruijter die de ploegen halverwege de wedstrijd op gelijke hoogte bracht, een stand die tot het begin van de slotperiode op het scorebord bleef staan. Het was de beurt aan Hannes Albrecht om de Ice Fighters uit Leipzig voor de tweede keer op voorsprong te brengen. Dat werd ongedaan gemaakt door een powerplaygoal van Giovanni Vogelaar, die uiteindelijk voor de overtime zorgde waarin Parker Bowles de zegereeks van Tilburg een vervolg gaf.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Trappers vs Leipzig 2017 Parker Bowles juicht

Elders in de Oberliga

Hannover Indians wonnen in eigen huis met 5-3 van Harzer Falken met een winnend doelpunt van Branislav Pohanka. Hamburg won met 3-5 bij Berlijn, onder meer dankzij het gouden duo van Brad McGowan en Josh Mitchell die samen goed waren voor twee goals en vier assists. Moskitos Essen is bezig zich te herstellen van de matige seizoenstart en won met 3-4 bij Black Dragons. Rostock had het moeilijk in Timmendorfer Strand, maar won uiteindelijk met 3-4. Halle boekte een overtime-zege op Herne (3-2). Het winnende doelpunt hier kwam van de stick van Philipp Gunkel. Duisburg tenslotte verloor voor de tweede keer dit weekeinde, Hannover Scorpions won met 1-2 in de Kenston Arena. Raphael Joly had een assist op het enige doelpunt van Duisburg.

Tilburg koploper

Door de zege op Leipzig blijft Tilburg koploper in de Oberliga met nu een marge van twee punten op Leipzig. Hannover Indians en Salle Bulls Halle staan al op vijf punten, Duisburg is door de dubbele nederlaag dit weekeinde op een achterstand van zes punten komen te staan. Onderaan de ranglijst hebben Berlijn en Braunlage ieder pas vier punten.

Trappers vs Leipzig 2017 bowles scoort