Trappers vs Leipzig

3 januari 201621:03

Door Joep Meijsen

Tilburg klopt Leipzig in topper

Tilburg knokte zich zondagmiddag terug uit achterstand en wist Leipzig in overtime met 6-5 te kloppen. Kyle Just scoorde het winnende doelpunt. ex-Trapper Brad Snetsinger scoorde drie keer voor de IceFighters.

Voor een uitverkocht huis leek het er lang op dat Trappers aan het kortste eind zou trekken. In de eerste tien minuten van de wedstrijd trof de tegenstander drie keer doel. In de openingsminuut klopte Brad Snetsinger zijn voormalige teamgenoot Ian Meierdres al, later deed hij dit nog een keer over met twee man meer op het ijs, terwijl in dezelfde powerplay ook Denis Fominych succesvol was.

Levi Houkes deed weliswaar iets terug namens Trappers, alvorens Snetsinger zijn derde van de dag scoorde. Tegen die tijd had Martijn Oosterwijk de plek in het doel al ingenomen. Maarten Brekelmans verkortte de achterstand in de slotminuut van de periode tot op twee goals. Die marge stond ook bij de aanvang van de slotperiode nog op het scorebord, nadat Marvin Miethke en Ivy van den Heuvel treffers hadden uitgewisseld.

De slotperiode was daarna grotendeels voor Tilburg, dat werd beloond met treffers van Brekelmans en de uiteindelijke gelijkmaker van Diederick Hagemeijer. In de overtime zorgde Just voor de winnende goal. Tilburg passeert hierdoor Leipzig op de ranglijst, al heeft die ploeg nog wel een wedstrijd in de hand. Duisburg won in eigen huis van Hannover Indians, waardoor hun voorsprong aan de kop van de competitie in stand blijft.