10 november 200600:00

Tilburg klopt Nijmegen

Tilburg en Heerenveen zijn de bekercompetitie begonnen met een overwinning. Tilburg won thuis van Nijmegen met 3-1 en Heerenveen won de uitwedstrijd in Den Haag met 4-5 dankzij een late treffer van Garrett Winder.

Al voor de derde keer dit seizoen ging Nijmegen onderuit tegen Tilburg Trappers. Net als afgelopen zondag won Trappers in eigen huis van de regerend landskampioen. Ditmaal bleef het bij 3-1. Al na één minuut opende Daryl Bat de score voor Tilburg dat vanavond aantrad met de nieuwe goalie Nick Boucher en de weer fitte Rody Jacobs. Nijmegen kwam wel aan het einde van de eerste periode op gelijke hoogte. Met een delayed penalty voor Tilburg passeerde Nick Verbruggen zijn naamgenoot Nick Boucher.

Tilburg kwam wederom op voorsprong in de 34e minuut. Nijmegen was bezig aan een powerplay, maar liep daarbij zelf ook tegen een straf aan. Het deurtje van de Nijmeegse strafbank hoefde echter niet geopend te worden, want Doug Stienstra profiteerde voordat een speler van Nijmegen de puck kon aanraken. Op aangeven van Dave Bonk scoorde Stienstra de 2-1.

Diezelfde Dave Bonk besliste de wedstrijd halverwege de derde periode. Ditmaal was Stienstra de aangever en Bonk de afmaker. Overigens viel deze derde Tilburgse treffer tijdens een powerplay omdat de Zweedse aanvaller Anders Dahlin nog in de strafbank zat.

Den Haag - Heerenveen 4-5
Heerenveen bezorgde Den Haag de tweede kater binnen een week. De Wolves gaven vorige week in de laatste vijf minuten nog een riante voorsprong tegen Amsterdam weg, ditmaal greep Heerenveen de overwinning in de eindfase.

Peter Seton

Flyers pakte al snel in de wedstrijd een 0-2 voorsprong, maar de thuisploeg sloeg in de loop van de eerste periode terug door een goal van Matt Armstrong. In de eerste minuten van de tweede periode kwam Den Haag zelfs op 3-2 door goals van wederom Armstrong en Alan van Bentem. Flyers-coach Brian de Bruyn greep direct in na het derde Haagse doelpunt door goalie Kelly Shields te vervangen door Sjoerd Idzenga. Daarna herstelde Heerenveen zich en heroverde nog in de tweede periode de voorsprong door goals van Brad Wanchulak en Brian Ballman.

Lou DiMasi bracht echter na vijf minuten in de derde periode Den Haag weer op gelijke hoogte. In de slotfase leek de thuisploeg de overwinning te grijpen met twee spelers van Heerenveen op de strafbank. Maar Den Haag sloeg niet toe in de powerplay, zodat de nieuwste aanwinst van Heerenveen, Garrett Winder, de kans kreeg elf seconden voor tijd de winnende goal binnen te schieten.