4 november 200700:00

Door [email protected]

Tilburg laat langs Geleen

Tilburg boekte zondag in eigen huis een zwaarbevochten overwinning op Geleen. De Trappers scoorden vier seconden voor tijd de winnende goal in een powerplay. Doug Stienstra schoot twee keer raak voor de thuisploeg.

Zowel het spel als het scoreverloop golfde heen en weer in Stappegoor. Geleen nam in de beginfase de leiding via een doelpunt van Steve Farrer. Doug Stienstra maakte er echte nog in dezelfde periode 1-1 van.

Erik Tummers schoot de Limburgers met een vlammend slapshot in de leiding, maar Trappers trok weer gelijk. Dit keer was het Bjorn Willemse die scoorde. Binnen acht minuten zetten Simon de Wit en nogmaals Stienstra de Brabanders op een ogenschijnlijk comfortabele 4-2 voorsprong.

Geleen, dat zaterdag tot penaltyshots moest gaan om Den Haag af te troeven, ging niet bij de pakken neerzitten. Diego Winter en Brian McGarry bracht de Eaters met doelpunten in de 55e en 58e minuut weer op gelijke hoogte met Tilburg.

Een Holding the Stick-call werd de bezoekers echter fataal. Mike Walling moest op de strafbank plaatsnemen en Don Nichols voltrok het vonnis. Met slechts vier seconden op de klok bezorgde de Canadees Tilburg de volle drie punten. Het aansluitende protest leverde Walling en zijn coach nog game misconducts op.

Tilburg eindigt door de zege vrijwel zeker eerste in de bekercompetitie. Alleen Den Haag en Amsterdam kunnen in punten nog gelijk komen, maar Amsterdam legt het bij voorbaat af op onderling resultaat. Den Haag verloor de eerste ontmoeting met Tilburg, maar kan door winst in de tweede ontmoeting nog eerste worden. Voor dat scenario moet Tilburg echter alle wedstrijden vanaf nu verliezen, inclusief de ontmoeting met hekkensluiter Nijmegen.